Olimp Collagen Bar 44g Kolagen
Olimp Collagen Bar – dla skóry, włosów, paznokci i stawów!
Próbowałeś już pysznego, niezwykle sycącego baton białkowego z dodatkiem wysokiej jakości kolagenu - Olimp Collagen Bar? Żałuj! Ta wyjątkowa w smaku przekąska w polewie z prawdziwej czekolady to wspaniała uczta dla podniebienia i zarazem wsparcie dla skóry1, włosów2, paznokci3 oraz stawów4! Przekonaj się o tym na własnej skórze!
Zalety stosowania batona białkowego Olimp Collagen Bar:
-
8 g białka roślinnego (izolat białka sojowego, białko z grochu, białko z brązowego ryżu) w każdym batonie - pomoc we wzroście i w utrzymaniu masy mięśniowej (białko)
-
5 g wysokiej jakości, doskonale przyswajalnego rybiego kolagenu – ECOllagen® – cennego składnika strukturalnego skóry i stawów
-
Tylko 172 kcal!
-
Niska zawartość cukrów – doskonała alternatywa dla słodyczy
-
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego (z fruktooligosacharydów, izomaltooligosacharydów) - badania epidemiologiczne wskazują, że spożycie błonnika jest powiązane z niższą masą ciała8
-
Dodatek izomaltulozy (charakteryzuje się dłuższym czasem trawienia, dzięki czemu stopniowo uwalnia energię i tym samym nie powoduje nagłych skoków insuliny9)
-
Pomoc w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania skóry i chrząstki (witamina C)
-
Pomoc w zachowaniu zdrowej skóry (witamina A, biotyna)
-
Pomoc w zachowaniu zdrowych włosów (biotyna) i paznokci (biotyna10)
-
Pomoc w prawidłowym tworzeniu tkanek łącznych (mangan)
-
Pomoc w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym (witamina C, mangan)
-
Rewelacyjny smak (czekoladowy z chrupkami)
-
Dodatek kakao
-
Polewa z prawdziwej czekolady
-
Produkt aromatyzowany
Uwaga: spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie spożywać z innymi produktami zawierającymi witaminę A lub mangan. Produkt nie powinien być spożywany przez kobiety w ciąży i karmiące piersią.
Składniki: 25% czekolada z substancją słodzącą [miazga kakaowa, substancja słodząca – maltitole; tłuszcz kakaowy, emulgator – lecytyny (sojowe); naturalny aromat waniliowy], 13% peptydy kolagenu rybiego ECOllagen® (ryby), fruktooligosacharydy, izomaltooligosacharydy1 z tapioki, substancje utrzymujące wilgoć – glicerol, sorbitole; olej roślinny (rzepakowy), izolat białka sojowego, białko z grochu, chrupki sojowe (izolat białka sojowego), 3% kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, białko z brązowego ryżu, izomaltuloza2, substancja zagęszczająca – guma arabska; aromaty, emulgator – lecytyny (sojowe); kwas L-askorbinowy – wit. C, cholekalcyferol – wit. D, palmitynian retinylu – wit. A, D-biotyna – biotyna, glukonian manganu. Czekolada: masa kakaowa minimum 53%.