Previous
Next

OstroVit N.O. Booster Extreme 80kaps. Aminokwasy

Indeks 0000009664 Kategoria Odżywki przedtreningowe Marka OstroVit
0/5
OstroVit N.O. Booster Extreme to zaawansowany suplement diety przeznaczony dla sportowców i osób aktywnych fizycznie, mający na celu poprawę wydolności, zwiększenie pompy mięśniowej oraz wsparcie regeneracji. Produkt ten zawiera kombinację składników, które stymulują produkcję tlenku azotu (NO), wspomagając lepsze ukrwienie mięśni oraz dostarczanie tlenu i składników odżywczych.
28,90 zł
Brutto
Darmowa dostawa od 249zł
PUNKTY LOJALNOŚCIOWE
Bezpieczne zakupy
Zwrot do 30 dni

Może spodoba Ci się również

OstroVit N.O. Booster Extreme 80kaps. Aminokwasy


OstroVit N.O. Booster Extreme to zaawansowany suplement diety przeznaczony dla sportowców i osób aktywnych fizycznie, mający na celu poprawę wydolności, zwiększenie pompy mięśniowej oraz wsparcie regeneracji. Produkt ten zawiera kombinację składników, które stymulują produkcję tlenku azotu (NO), wspomagając lepsze ukrwienie mięśni oraz dostarczanie tlenu i składników odżywczych.

  • Alfa-ketoglutaran L-argininy - AAKG organiczny związek chemiczny, który stanowi połączenie soli kwasu glutarowego, będącej produktem cyklu Krebsa, oraz aminokwasu białkowego, jakim jest arginina. Połączenie tych molekuł skutkuje powstaniem związku o działaniu synergicznym.
  • Jabłczan cytruliny połączenie cytruliny, czyli organicznego związku chemicznego z grupy aminokwasów, będącego pochodną ornityny, który uczestniczy w cyklu mocznikowym, z kwasem jabłkowym w jedną molekułę. To związek, który wyróżnia się wysoką stabilnością chemiczną i świetną rozpuszczalnością.
  • Ekstrakt z korzenia buraka ekstrakt z korzenia rośliny z rodziny szarłatowatych, która jest szeroko rozpowszechniona na niemal całym świecie. To związek, który stanowi źródło witamin, składników mineralnych i substancji bioaktywnych.
  • Chlorowodorek betainy betaina to aminokwas, znany również jako trimetyloglicyna. To organiczny związek chemiczny, który częściowo jest syntetyzowany w ludzkim organizmie, jednak powinien być dostarczany do ustroju również z zewnątrz - za źródła betainy uznaje się m.in. buraki, a także szpinak i zboża. W połączeniu z kwasem chlorowodorowym tworzy cenny związek, zwany również betainą HCl, który wyróżnia się dobrą rozpuszczalnością.
  • Ekstrakt z pestek winogron ekstrakt z pestek rośliny z rodziny winoroślowatych, która stanowi źródło makro- i mikroskładników. Nasiona zawierają wiele substancji biologicznie czynnych, a za najważniejszy składnik aktywny uznaje się, zaliczane do flawonoidów, oligomeryczne proantocyjanidyny (PAC). Tym samym ekstrakt z pestek winogron powszechnie wykorzystywany jest jako składnik suplementów diety, a także jako cenny element kosmetyków przeznaczonych do pielęgnacji twarzy, okolic oczu czy włosów. Wykorzystany w preparacie OstroVit ekstrakt z pestek winogron jest standaryzowany na 95% proantyocyjanidyn, co sprawia, że suplement stanowi świetne źródło biologicznie czynnych związków.
  • Niacyna - witamina PP lub B3 witamina rozpuszczalna w wodzie, należąca do grupy B. Występuje przede wszystkim w produktach pochodzenia zwierzęcego - mięsie, rybach, jajach, ale można ją spotkać również w pokarmach roślinnych, takich jak suche nasiona roślin strączkowych, brązowy ryż, czy orzeszki ziemne i nasiona słonecznika.
  • Witamina B6 pirydoksyna - składnik rozpuszczalny w wodzie, należący do witamin z grupy B. Związek znaleźć można przede wszystkim w pełnoziarnistych produktach zbożowych, a także w podrobach i suchych nasionach roślin strączkowych.
  • Witamina B12, zwana również kobalaminą lub czerwoną witaminą, to organiczny związek chemiczny, zaliczany do rozpuszczalnych w wodzie witamin z grupy B. To substancja, która naturalnie występuje w produktach pochodzenia zwierzęcego - związek można znaleźć w mięsie, mleku i produktach mlecznych oraz w rybach i owocach morza. Witamina B12 jest dostępna w różnych postaciach, które różnią się stopniem wchłaniania i przyswajalności. W preparacie OstroVit wykorzystano metylokobalaminę, czyli związek, który charakteryzuje się wysoką biodostępnością i jest łatwo przyswajalny przez organizm.

Właściwości:

  • Niacyna pomaga zachować zdrową skórę i przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Co więcej, wspiera utrzymanie prawidłowego stanu błon śluzowych i pomaga w zachowaniu optymalnych funkcji psychologicznych. To związek, który przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego i wspiera właściwą pracę układu nerwowego.
  • Witamina B6, którą można znaleźć wśród składników suplementu przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego, a także wspiera właściwą pracę układu nerwowego. To związek, który pomaga we właściwej produkcji krwinek czerwonych i wpływa na zmniejszenie uczucia zmęczenia i znużenia.
  • Witamina B12 przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego i pomaga we właściwym funkcjonowaniu układu nerwowego i odpornościowego. Dodatkowo wspiera utrzymanie optymalnego metabolizmu homocysteiny i wspomaga utrzymanie prawidłowych funkcji psychologicznych. Związek także przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia oraz wspiera właściwą produkcję krwinek czerwonych.

Dawkowanie:

Spożywać 1 porcję (4 kapsułki) dziennie.

Składniki:
w 100 g
Witamina B6 2.8 mg
w tym proantocyjanidyny PAC (95%) 114 mg
Składniki: Porcja (4 kapsułki)
Chlorowodorek betainy 400 mg
L-cytrulina 1430 mg
Ekstrakt z pestek winogron 120 mg
L-arginina 790 mg
Alfa-ketoglutaran argininy 1200 mg
Jabłczan Cytruliny 2200 mg
Witamina B12 100 µg
Niacyna 16 mg
Ekstrakt z korzenia buraka DER 250 mg

Składniki: Jabłczan cytruliny, alfa-ketoglutaran L-argininy, żelatyna, woda oczyszczona, chlorowodorek betainy, ekstrakt z korzenia buraka (Beta vulgaris L.), ekstrakt z pestek winogron (Vitis vinifera L.) standaryzowany na 95% proantocyjanidyn (PAC), substancja przeciwzbrylająca: sole magnezowe kwasów tłuszczowych; heksanikotynian inozytolu (niacyna), pirydoksalo 5’-fosforan (witamina B6), metylokobalamina (witamina B12).

Produkt może zawierać mleko (łącznie z laktozą), soję, orzeszki ziemne, inne orzechy, nasiona sezamu, zboża zawierające gluten, jaja, skorupiaki, ryby.

Komentarze (0)
ZOBACZ TAKŻE