Szybki podgląd
14,90 zł
KruKam Owoce Liofilizowane to mieszanka to idealne połączenie dobrodziejstw jakie daje nam las. Jagody, czarne porzeczki i jeżyny, czyli słodko-kwaśny smak zamknięty w jednej tubie.
Połączenie 3 owoców:
Jagoda, a właściwie borówka leśna to roślina z rodziny wrzosowatych. Powszechnie spotykana w lasach i na terenach górzystych. Jest bogatym źródłem błonnika, a także witamin ( B, C, K) oraz składników mineralnych (selen, miedź, cynk, mangan).
Liofizowane połówki czarnej porzeczki świetnie nadają się do chrupania bezpośrednio z paczki, jako dodatek do musli, jogurtów i owsianek oraz jako dekoracja ciast, ciasteczek i dań na słodko. Słodko-kwaśny smak jest jednym z największych jej atutów, ale poza tym są też dobrym źródłem antyoksydantów, witamin (A, C, E, K, B6), magnezu, fosforu, żelaza, cynku, potasu i wapnia.
Jagoda zawiera:
Owoce liofilizowane są doskonałym przysmakiem, który można spożywać na wiele sposobów:
Składniki: | Porcja (100 g) |
---|---|
Wartość energetyczna | 1423 kJ / 340 kcal |
Tłuszcz | 4,8 g |
- tłuszcze nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 65,1 g |
- cukry | 46,2 g |
Błonnik | 31,3 g |
Białko | 7,4 g |
Sól | 0,001 g |
Składniki: jagoda liofilizowana cała 34%,czarna porzeczka liofilizowana połówki 33%, jeżyna liofilizowana cała 33% |