Wybierz PayPo i zapłać za 30 dni | Darmowa wysyłka od 249zł!  

Zamówienia złożone do godziny 12:00 wysyłamy tego samego dnia!

Strona główna / Żywność funkcjonalna / Orzechownia Miazga Migdałowa 100% 500g

Orzechownia Miazga Migdałowa 100% 500g

Producent: Orzechownia

Cena:
47,90 zł

Najbardziej wytrawna z naszych orzechowych miazg. Prażone migdały zmielone wraz ze skórką tworzą masło orzechowe, które zadowoli nawet najbardziej wymagających konsumentów, którzy nie lubią słodkich smaków.

Ocena:

Orzechownia Miazga Migdałowa 100% 500g


Najbardziej wytrawna z naszych orzechowych miazg. Prażone migdały zmielone wraz ze skórką tworzą masło orzechowe, które zadowoli nawet najbardziej wymagających konsumentów, którzy nie lubią słodkich smaków. Ze względu na bardzo wysoką zawartość białka a niską węglowodanów to prawdziwy MUST HAVE dla wszystkich sportowców oraz osób dbających o linię. Jest wprost niezastąpiona do omletów oraz świeżych letnich owoców! Świetnie sprawdzi się także jako dodatek do jesiennej zupy dyniowej.

Orzechy migdałowca zwane częściej migdałami uchodzą za najszlachetniejsze i najbardziej wartościowe ze wszystkich gatunków orzechów. Pochodzą z Bliskiego Wschodu, na którego terenach uprawiane były już 3000 lat przed naszą erą. Obecnie największym producentem migdałów są Stany Zjednoczone. Migdały, okrzyknięte „królami orzechów” z powodzeniem sprawdzą się, między innymi, w trakcie komponowania zdrowej diety, mogąc jednocześnie pełnić funkcję samodzielnej pysznej przekąski jak również być składnikiem rozbudowanych dań. W ogromnej części (ponad 20%) składają się z białka, zawierają także całą masę innych jakże ważnych składników: witaminy B2 i E oraz błonnik, a także potas oraz nienasycone kwasy tłuszczowe. Warto zwrócić uwagę na właściwości antybakteryjne (wykorzystywane między innymi przy zwalczaniu trądziku) oraz pielęgnacyjne jako nieodłączny składnik wielu kosmetyków.

Migdały zalecane są w przy dolegliwościach typu zgaga czy nudności. Wzmacniają również nasze paznokcie czy włosy. Podczas ich spożywania, warto jednak pamiętać o zasadzie „co za dużo to nie zdrowo”, otóż migdały w nadmiarze mogą być przyczyną nadwagi oraz zaparć. Zaleca się jeść w ramach przekąski garść migdałów, nie częściej niż kilka razy w tygodniu, mając na uwadze również to, iż w parze z prozdrowotnymi składnikami idzie wysoka kaloryczność.


  • Pojemność: 500 g
  • Składniki: migdały 100%
  • Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy od daty produkcji
  • Kraj pochodzenia orzechów: Hiszpania, USA, Australia
Składniki: w 100g
Wartość energetyczna 2582 kJ / 624 kcal
Tłuszcz 53 g
- tłuszcze nasycone 4,3 g
Węglowodany 4 g
- cukry 3,9 g
Błonnik 11 g
Białko 28 g
Sól < 0,01 g
  • Brak opinii