Szybki podgląd
29,90 zł
Jako że orzechy brazylijskie bogate są w selen, ich właściwości powinni w szczególności docenić panowie. Ten niepozorny przysmak w znaczący sposób poprawia bowiem jakość nasienia. Co więcej, dzięki orzechom brazylijskim jesteśmy w stanie wspomagać pracę naszego mózgu i redukować zbędne kilogramy.
Bo choć same w sobie są one bardzo kaloryczne, to jednak przyspieszają spalanie tkanki tłuszczowej. A to sprawia, że dieta w nie bogata pomaga w szybszej utracie nadprogramowych kilogramów. Jeśli więc ustalamy jadłospis, który ma nam towarzyszyć w drodze do szczuplejszej sylwetki, nie zapominajmy o tym małym, aczkolwiek istotnym dodatku!
Jako najbogatsze, naturalne źródło selenu, orzechy brazylijskie polecane są w szczególności tym, którym zależy na zwiększeniu odporności organizmu. Mało kto wie jednak, że ich regularne spożywanie przyczynia się też do obniżenia ryzyka powstania niektórych chorób nowotworowych. Jeśli więc w naszej rodzinie istnieją pewne obciążenia genetyczne, nie zaszkodzi, abyśmy do codziennej diety włączyli produkty tego typu.
Jest to zresztą zalecane także w przypadku mężczyzn, którzy pragną zostać ojcami. Udowodniono bowiem, że selen poprawia jakość nasienia, a więc wpływa na szybkość poruszania się plemników i ich jakość. Pary planujące powiększenie rodzinny, z pewnością powinny więc włączyć ów produkt do codziennego jadłospisu.
Sprawność intelektualna, szybkość reakcji i zdolność koncentracji są niezbędne, gdy czeka nas wielogodzinna nauka, angażujący projekt w pracy czy po prostu okoliczności życiowe. Wiedzą o tym doskonale studenci i osoby ciężko pracujące umysłowo. Na szczęście istnieją produkty, które efektywnie wspomagające pracę mózgu. Wśród tych, które są jednocześnie smaczne i realnie pomagają, znajdują się oczywiście orzechy brazylijskie. Jako że stanowią one źródło kwasów tłuszczowych wielonasyconych, możemy uznać je za jedno z najskuteczniejszych produktów tego rodzaju.
Jak jednak podawać te zdrowe i smaczne przekąski? Odpowiedź jest dość prosta — orzechy brazylijskie najlepiej smakują wyłuskane i dodane do sałatek czy serów. Jeśli jednak mamy ochotę dodać je do dań na ciepło, wystarczy, byśmy je sparzyli i posiekali. W tej formie sprawdzą się doskonale w trakcie wypieku ciast czy przygotowywaniu farsz.
Uwagi
Suplement diety.
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana