Szybki podgląd
179,90 zł
Hydrolizowany izolat białka serwatki (WPH) jest łatwostrawnym i częściowo hydrolizowanym białkiem w formie proszku. Podczas hydrolizy wykorzystywane są specjalne enzymy rozbijające łańcuchy białek na krótsze peptydy, co skutkuje szybszym trawieniem i wchłanianiem danej formuły. Hydrolizowane białka są mniej uczulające niż inne białka i dlatego są powszechnie stosowane w suplementach białkowych i formułach żywnościowych produkowanych na potrzeby medyczne.
Laktoza, znana także jako “cukier mleczny” jest węglowodanem złożonym, stanowiącym ok. 2-3% suchej masy mleka. Laktoza jest nam potrzebna gównie w okresie niemowlęcym, dlatego nie jest rzadkością, że w okresie dorosłym twój organizm nie produkuje laktazy, enzymu odpowiedzialnego za rozbicie laktozy, co z kolei jest przyczyną jej nietolerancji. Dzisiaj niemal 75% populacji światowej cierpi z powodu nietolerancji laktozy. W procesie produkcji laktoza jest oddzielana od serwatki podczas wieostopniowej ultrafiltracji oraz procesu filtracji krzyżowej. Otrzymujemy więc bardzo czysty, łatwostrawny i łatwo rozpuszczalny izolat białka serwatki (whey protein isolate - WPI), będący jeszcze czystszą wersją koncentratu białka serwatki (whey protein concentrate - WPC) i podstawowym składnikiem hydrolizowanego izolatu białka serwatkowego (hydrolysed whey protein isolate - WPH), zawierającego jeszcze mniejszą ilość węlowodanów i tłuszczów.
Białko jest najważniejszym budulcem twojego ciała, źródłem składników odżywczych, zbudowanym z aminokwasów produkowanych przez nasz organizm i dostarczanych ze źródeł zewnętrznych, które należy uzupełniać codziennie, aby zapewnić zdrowie swojemu organizmowi. Wspomaga utrzymanie masy mięsniowej gdy trenujesz oraz wspomaga codzienną dietę. Gdy regularnie trenujesz, chcesz zwiększyć masę mięśniową oraz z wiekiem, twój organizm wymaga większej ilości białek. Szybkim, praktycznym i efektywnym sposobem na dostarczenie organizmowi białek jest suplementacja; wystarczy białko w proszku , shaker, trochę wody lub mleka. Proszek białkowy jest łatwostrawny i w przeciwieństwie do konsumpcji dużej ilości mięsa, nie powoduje zakwaszania. Proszek białkowy można pozyskać z mleka, jak również ze źródeł zwierzęcych, roślinnych lub ich połączenia. Jego wchłanianie może przebiegać szybko (30-40 minut), umiarkowanie (1-2 godziny) lub wolno (ponad 2 godziny).
Jeżeli chcesz wyłonić absolutnego mistrza wśród produktów białkowych w proszku, nagroda oczywiście powędruje do ... Hydro Whey Zero, który jest czysty jak śnieg i szybki jak błyskawica! Hydro Whey Zero jest hydrolizowanym izolatem białka serwatki, o 92% zawartości białka, który wskutek hydrolizacji doładuje twoje mięśnie z prędkością światła, zapewniając praktycznie natychmiastowe uzupełnienie aminokwasów. Nie zawiera laktozy, glutenu, ani dodatkowrgo cukru. Hydro Whey Zero zawiera bardzo mało węglowodanów i tłuszczu, nie zatrzymuje wody, co czyni go dobrym wyborem w trakcie przygotowań, a nawet podczas zawodów. Dodatek aminokwasów przyczynia się do szybszej regeneracji i zmniejszenia bolesności mięśni.
Najczystszy proszek białkowy* dla najbardziej wymagających w osiąganiu najlepszych rezultatów
W jednej porcji (25 g):
Zalecamy Hydro Whey Zero jeśli:
Podobnie jak wszystkie produkty BioTech USA, Hydro Whey Zero składa się z bezpiecznych i starannie dobranych składników.
Dawkowanie: Zmieszać 1 porcję (25 g, 1 miarka = 2 czubate łyżki) z 250 ml wody i pić dwa razy dziennie.
Składniki: | Porcja (100g) |
---|---|
Wartość energetyczna | 1635 kJ / 386 kcal |
Tłuszcz | 3,8 g |
- tłuszcze nasycone | 1,9 g |
Węglowodany | 7,5 g |
- cukry | 5,3 g |
Białko | 80 g |
Sól | 2,5 g |
Średnia zawartość aminokwasów: | w 100 g |
Aminokwasy niezbędne (Fenyloalanina, Histydyna, Izoleucyna•, Leucyna, Lizyna, Metionina, Treonina, Tryptofan, Walina•): | 7566 mg |
Aminokwasy warunkowo niezbędne (Arginina, Cysteina, Glutamina i Kwas glutaminowy, Prolina, Tyrozyna,): | 6862 mg |
Aminokwasy nie niezbędne (Alanina, Kwas asparaginowy, Glicyna, Seryna) | 3572 mg |
BCAA razem | 3547 mg |
Smak czekoladowy: hydrolizat białka serwatki (mleko) 41%, izolat białka serwatki (mleko), odtłuszczone kakao w proszku, L-glutamina, L-arginina, emulgator: lecytyny (soja), aromaty, mieszanka kremująca [tłuszcz kokosowy, maltodekstryna, białko roślinne, substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu)], sól, substancja zagęszczająca (karagen), substancja słodząca (sukraloza). Smak waniliowy: hydrolizat białka serwatki (mleko) 43%, izolat białka serwatki (mleko), L-glutamina, aromaty, L-arginina, emulgator: lecytyny (soja), mieszanka kremująca [tłuszcz kokosowy, maltodekstryna, białko roślinne, substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu)], sól, substancja zagęszczająca (karagen), substancja słodząca (sukraloza), barwnik (tartrazyna**). Smak truskawkowy: hydrolizat białka serwatki (mleko) 43%, izolat białka serwatki (mleko), L-glutamina, aromaty, L-arginina, kwas (kwas cytrynowy), emulgator: lecytyny (soja), mieszanka kremująca [tłuszcz kokosowy, maltodekstryna, białko roślinne, substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu)], sól, substancja zagęszczająca (karagen), substancja słodząca (sukraloza), barwnik (Czerwień Allura AC**). Smak ciasteczek z kremem: hydrolizat białka serwatki (mleko) 43%, izolat białka serwatki (mleko), L-glutamina, L-arginina, czekolada w proszku {masa kakaowa, substancja słodząca (maltitole), masło kakaowe, odtłuszczone kakao w proszku, emulgator [lecytyny (soja), emulgator: polirycynooleinian poliglicerolu], aromat}, aromaty, emulgator: lecytyny (soja), mieszanka kremująca [tłuszcz kokosowy, maltodekstryna, białko roślinne, substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu)], sól, substancja zagęszczająca (karagen), cynamon, substancja słodząca (sukraloza). Smak orzechowo-czekoladowy: hydrolizat białka serwatki (mleko) 43%, izolat białka serwatki (mleko), L-glutamina, odtłuszczone kakao w proszku, L-arginina, emulgator: lecytyny (soja), mieszanka kremująca [tłuszcz kokosowy, maltodekstryna, białko roślinne, substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu)], aromaty, sól, substancja zagęszczająca (karagen), substancja słodząca (sukraloza). **Tartrazyna, Czerwień Allura AC: może mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci. Możliwa obecność mleka, jaj, glutenu, soi, skorupiaków, dwutlenku siarki i orzechów. |
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana