Previous
Next

OstroVit Glow Drink 390g Włosy Skóra Paznokcie

Indeks 0000008765 Kategoria Kompleks Witamin i Minerałów Marka OstroVit
0/5
OstroVit Glow Drink to kompleksowy suplement diety, który zawiera 18 cennych składników - w produkcie można znaleźć m.in. kolagen, kwas hialuronowy, błonnik jabłkowy czy inulinę.
64,90 zł
Brutto
Smak
Darmowa dostawa od 249zł
PUNKTY LOJALNOŚCIOWE
Bezpieczne zakupy
Zwrot do 30 dni

Może spodoba Ci się również

OstroVit Glow Drink 390g


OstroVit Glow Drink to kompleksowy suplement diety, który zawiera 18 cennych składników - w produkcie można znaleźć m.in. kolagen, kwas hialuronowy, błonnik jabłkowy czy inulinę. To preparat dostępny w formie proszku o pysznym smaku mango i ananasa, który nie zawiera dodatku cukru. To produkt stworzony z myślą o osobach, którym zależy na zdrowym i pięknym wyglądzie oraz na uzupełnieniu codziennej diety w cenne składniki.

OstroVit Glow Drink - kompleksowe źródło wartościowych składników:

Kolagen - jedno z głównych białek budulcowych ustroju. Wykorzystany w preparacie OstroVit kolagen morski typu I to źródło hydrolizowanych peptydów kolagenu rybiego, które wyróżniają się świetną przyswajalnością w organizmie człowieka.

Kwas hialuronowy - organiczny związek chemiczny, polisacharyd z grupy glikozaminoglikanów. To substancja, która w ludzkim organizmie wchodzi w skład macierzy międzykomórkowej skóry właściwej oraz stanowi główny składnik mazi stawowej.

Witamina C - organiczny związek chemiczny zaliczany do witamin rozpuszczalnych w wodzie. Składnik można znaleźć w świeżych owocach i warzywach, m.in. w papryce, kalarepie, czy pomarańczach.

Cynk - składnik mineralny o symbolu Zn. Za główne źródła cynku uznaje się czerwone mięso, drób, suche nasiona roślin strączkowych, orzechy i pełnoziarniste produkty zbożowe.

Biotyna - organiczny związek chemiczny zaliczany do witamin z grupy B. Za pokarmowe źródła biotyny uznaje się produkty, takie jak podroby, ryby, orzechy, a także nasiona i produkty zbożowe.

Koenzym Q10 - rozpuszczalny w tłuszczach związek witaminopodobny, który w niewielkich ilościach może naturalnie powstawać w ludzkim organizmie, a także może być dostarczany do ustroju wraz z dietą - substancję można znaleźć m.in. w mięsie, podrobach czy rybach.

Błonnik jabłkowy - naturalny błonnik pokarmowy pozyskiwany z wytłoków jabłkowych. Jest nierozpuszczalny w wodzie, a podczas kontaktu z płynem szybko pęcznieje. To źródło pektyn, które nie ulegają trawieniu w przewodzie pokarmowym człowieka.

Proszek z młodej trawy pszenicy - proszek wytwarzany ze starannie wyselekcjonowanych, kiełkujących pędów roślin, które po zbiorach są m.in. pozbawiane wody i suszone. Proszek z młodej trawy pszenicy stanowi źródło chlorofilu, witamin i składników mineralnych.

Proszek z młodej trawy jęczmienia - proszek z rośliny o charakterystycznej, zielonej barwie, która kolor zawdzięcza wysokiej zawartości chlorofilu. Trawy młodego jęczmienia wyróżniają się bogactwem mikroskładników i cennych substancji, a tym samym stanowią wartościowe uzupełnienie codziennej diety.

Spirulina i chlorella - algi określane mianem superfoods, które stanowią cenne źródło wielu mikro- i makroelementów.

Inulina - wielocukier pochodzenia roślinnego, który stanowi magazyn zapasowy. Inulina wykorzystywana jest jako błonnik pokarmowy i prebiotyk, czyli pożywka dla dobrych bakterii bytujących w układzie pokarmowym.

Lecytyna sojowa substancja pozyskiwana z ziaren soi, która stanowi mieszankę fosfolipidów, a także glikolipidów, steroli czy kwasów tłuszczowych.

Ekstrakt z czarnego bzu standaryzowany na 40% polifenoli i 5% antocyjanów - ekstrakt z rośliny z rodziny piżmaczkowatych, która wyróżnia się białymi, zebranymi w duże baldachogrona kwiatami oraz ciemnofioletowymi, mięsistymi owocami.

Ekstrakt z kłącza kurkumy standaryzowany na 95% kurkuminoidów - ekstrakt pozyskiwany z bulwiastego kłącza, które wyróżnia się wyrazistym smakiem i aromatem oraz żółto-pomarańczową barwą.

Ekstrakt z liści zielonej herbaty standaryzowany na 50% polifenoli - ekstrakt z liści herbaty chińskiej należącej do rodzaju Camellia sinensis, które podczas produkcji poddawane są jedynie działaniu pary wodnej i suszeniu, co pozytywnie wpływa na zachowanie w strukturach rośliny cennych składników odżywczych.

Ekstrakt z pestek winogron standaryzowany na 95% proantocyjanidyn (PAC) - ekstrakt z pestek owoców z rodziny winoroślowatych, które zawierają m.in. zaliczane do flawonoidów, oligomeryczne proantocyjanidyny (PAC).

Ekstrakt z liści miłorzębu japońskiego standaryzowany na 24% ginkoflawonoglikozydów i 6% laktonów terpenowych - ekstrakt z jednej z najstarszych roślin nasiennych na świecie, która określana jest mianem żywej skamieliny i stanowi cenne źródło wartościowych substancji.


Sposób użycia: 2 miarki (13 g) dziennie wymieszać w 200-250 ml soku, napoju roślinnego lub wody (nie zalewać gorącą wodą). Można dodawać do jogurtu, owsianki, musli, sałatek. Proszę użyć miarki dołączonej do opakowania.

Składniki:
w 100 g
Składniki: w porcji
Peptydy kolagenu rybiego (hydrolizowane) 4600 mg
Kwas hialuronowy 40 mg
Witamina C 80 mg
Cynk 15 mg
Biotyna 2500 µg
Koenzym Q10 100 mg
Błonnik Jabłkowy 2500 mg
Proszek z młodej trawy pszenicy 1000 mg
Proszek z młodej trawy jęczmienia 1000 mg
Spirulina 1000 mg
Chlorella 1000 mg
Inulina 300 mg
Lecytyna sojowa 272 mg
Ekstrakt z czarnego bzu, w tym: 201 mg
Polifenole 80.4 mg 100 mg
antocyjany (5%) 10.05 mg
Ekstrakt z kłącza kurkumy, w tym: 200 mg
kurkuminoidy (95%) 190 mg
Ekstrakt z liści zielonej herbaty, w tym: 200 mg
Ekstrakt z pestek winogron, w tym: 50 mg
Proantocyjanidyny 47.5 mg
Ekstrakt z liści miłorzębu japońskiego, w tym: 50 mg
ginkoflawonoglikozydy (24%) 12 mg
laktony terpenowe (6%) 3 mg

Składniki:Peptydy kolagenu rybiego (hydrolizowane), błonnik jabłkowy, sproszkowana trawa młodego jęczmienia, sproszkowana trawa młodej pszenicy, sproszkowane algi - spirulina (Spirulina platensis (Gomont) Geitler), sproszkowane algi - chlorella (Chlorella pyrenoidosa), inulina z cykorii (prebiotyk), lecytyna sojowa, ekstrakt z czarnego bzu (Sambucus nigra L.) - 40% polifenoli oraz 5% antocyjanów, ekstrakt z liści zielonej herbaty (Camellia sinensis L.) - 50% polifenoli, ekstrakt z kłącza kurkumy (Curcuma longa L.) - 95% kurkuminoidów, ubichinon (koenzym Q10), kwas L-askorbinowy (witamina C), substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu; regulator kwasowości: kwas cytrynowy; pikolinian cynku (cynk), ekstrakt z pestek winogron (Vitis vinifera L.) - 95% proantocyjanidyn (PAC), ekstrakt z liści miłorzębu japońskiego (Ginkgo biloba L.) - 24% ginkoflawonoglikozydów i 6% laktonów terpenowych, aromaty, kwas hialuronowy (hialuronian sodu), substancje słodzące: sukraloza, acesulfam K; barwnik: karoteny; D-biotyna (biotyna).

Produkt może zawierać mleko (łącznie z laktozą), orzeszki ziemne, inne orzechy, nasiona sezamu, jaja, skorupiaki.

Komentarze (0)
ZOBACZ TAKŻE