Szybki podgląd
119,90 zł
OstroVit Glow Drink to kompleksowy suplement diety, który zawiera 18 cennych składników - w produkcie można znaleźć m.in. kolagen, kwas hialuronowy, błonnik jabłkowy czy inulinę. To preparat dostępny w formie proszku o pysznym smaku mango i ananasa, który nie zawiera dodatku cukru. To produkt stworzony z myślą o osobach, którym zależy na zdrowym i pięknym wyglądzie oraz na uzupełnieniu codziennej diety w cenne składniki.
OstroVit Glow Drink - kompleksowe źródło wartościowych składników:
Kolagen - jedno z głównych białek budulcowych ustroju. Wykorzystany w preparacie OstroVit kolagen morski typu I to źródło hydrolizowanych peptydów kolagenu rybiego, które wyróżniają się świetną przyswajalnością w organizmie człowieka.
Kwas hialuronowy - organiczny związek chemiczny, polisacharyd z grupy glikozaminoglikanów. To substancja, która w ludzkim organizmie wchodzi w skład macierzy międzykomórkowej skóry właściwej oraz stanowi główny składnik mazi stawowej.
Witamina C - organiczny związek chemiczny zaliczany do witamin rozpuszczalnych w wodzie. Składnik można znaleźć w świeżych owocach i warzywach, m.in. w papryce, kalarepie, czy pomarańczach.
Cynk - składnik mineralny o symbolu Zn. Za główne źródła cynku uznaje się czerwone mięso, drób, suche nasiona roślin strączkowych, orzechy i pełnoziarniste produkty zbożowe.
Biotyna - organiczny związek chemiczny zaliczany do witamin z grupy B. Za pokarmowe źródła biotyny uznaje się produkty, takie jak podroby, ryby, orzechy, a także nasiona i produkty zbożowe.
Koenzym Q10 - rozpuszczalny w tłuszczach związek witaminopodobny, który w niewielkich ilościach może naturalnie powstawać w ludzkim organizmie, a także może być dostarczany do ustroju wraz z dietą - substancję można znaleźć m.in. w mięsie, podrobach czy rybach.
Błonnik jabłkowy - naturalny błonnik pokarmowy pozyskiwany z wytłoków jabłkowych. Jest nierozpuszczalny w wodzie, a podczas kontaktu z płynem szybko pęcznieje. To źródło pektyn, które nie ulegają trawieniu w przewodzie pokarmowym człowieka.
Proszek z młodej trawy pszenicy - proszek wytwarzany ze starannie wyselekcjonowanych, kiełkujących pędów roślin, które po zbiorach są m.in. pozbawiane wody i suszone. Proszek z młodej trawy pszenicy stanowi źródło chlorofilu, witamin i składników mineralnych.
Proszek z młodej trawy jęczmienia - proszek z rośliny o charakterystycznej, zielonej barwie, która kolor zawdzięcza wysokiej zawartości chlorofilu. Trawy młodego jęczmienia wyróżniają się bogactwem mikroskładników i cennych substancji, a tym samym stanowią wartościowe uzupełnienie codziennej diety.
Spirulina i chlorella - algi określane mianem superfoods, które stanowią cenne źródło wielu mikro- i makroelementów.
Inulina - wielocukier pochodzenia roślinnego, który stanowi magazyn zapasowy. Inulina wykorzystywana jest jako błonnik pokarmowy i prebiotyk, czyli pożywka dla dobrych bakterii bytujących w układzie pokarmowym.
Lecytyna sojowa substancja pozyskiwana z ziaren soi, która stanowi mieszankę fosfolipidów, a także glikolipidów, steroli czy kwasów tłuszczowych.
Ekstrakt z czarnego bzu standaryzowany na 40% polifenoli i 5% antocyjanów - ekstrakt z rośliny z rodziny piżmaczkowatych, która wyróżnia się białymi, zebranymi w duże baldachogrona kwiatami oraz ciemnofioletowymi, mięsistymi owocami.
Ekstrakt z kłącza kurkumy standaryzowany na 95% kurkuminoidów - ekstrakt pozyskiwany z bulwiastego kłącza, które wyróżnia się wyrazistym smakiem i aromatem oraz żółto-pomarańczową barwą.
Ekstrakt z liści zielonej herbaty standaryzowany na 50% polifenoli - ekstrakt z liści herbaty chińskiej należącej do rodzaju Camellia sinensis, które podczas produkcji poddawane są jedynie działaniu pary wodnej i suszeniu, co pozytywnie wpływa na zachowanie w strukturach rośliny cennych składników odżywczych.
Ekstrakt z pestek winogron standaryzowany na 95% proantocyjanidyn (PAC) - ekstrakt z pestek owoców z rodziny winoroślowatych, które zawierają m.in. zaliczane do flawonoidów, oligomeryczne proantocyjanidyny (PAC).
Ekstrakt z liści miłorzębu japońskiego standaryzowany na 24% ginkoflawonoglikozydów i 6% laktonów terpenowych - ekstrakt z jednej z najstarszych roślin nasiennych na świecie, która określana jest mianem żywej skamieliny i stanowi cenne źródło wartościowych substancji.
Sposób użycia: 2 miarki (13 g) dziennie wymieszać w 200-250 ml soku, napoju roślinnego lub wody (nie zalewać gorącą wodą). Można dodawać do jogurtu, owsianki, musli, sałatek. Proszę użyć miarki dołączonej do opakowania.
Składniki: | w porcji |
---|---|
Peptydy kolagenu rybiego (hydrolizowane) | 4600 mg |
Kwas hialuronowy | 40 mg |
Witamina C | 80 mg |
Cynk | 15 mg |
Biotyna | 2500 µg |
Koenzym Q10 | 100 mg |
Błonnik Jabłkowy | 2500 mg |
Proszek z młodej trawy pszenicy | 1000 mg |
Proszek z młodej trawy jęczmienia | 1000 mg |
Spirulina | 1000 mg |
Chlorella | 1000 mg |
Inulina | 300 mg |
Lecytyna sojowa | 272 mg |
Ekstrakt z czarnego bzu, w tym: | 201 mg |
Polifenole | 80.4 mg 100 mg |
antocyjany (5%) | 10.05 mg |
Ekstrakt z kłącza kurkumy, w tym: | 200 mg |
kurkuminoidy (95%) | 190 mg |
Ekstrakt z liści zielonej herbaty, w tym: | 200 mg |
Ekstrakt z pestek winogron, w tym: | 50 mg |
Proantocyjanidyny | 47.5 mg |
Ekstrakt z liści miłorzębu japońskiego, w tym: | 50 mg |
ginkoflawonoglikozydy (24%) | 12 mg |
laktony terpenowe (6%) | 3 mg |
Składniki:Peptydy kolagenu rybiego (hydrolizowane), błonnik jabłkowy, sproszkowana trawa młodego jęczmienia, sproszkowana trawa młodej pszenicy, sproszkowane algi - spirulina (Spirulina platensis (Gomont) Geitler), sproszkowane algi - chlorella (Chlorella pyrenoidosa), inulina z cykorii (prebiotyk), lecytyna sojowa, ekstrakt z czarnego bzu (Sambucus nigra L.) - 40% polifenoli oraz 5% antocyjanów, ekstrakt z liści zielonej herbaty (Camellia sinensis L.) - 50% polifenoli, ekstrakt z kłącza kurkumy (Curcuma longa L.) - 95% kurkuminoidów, ubichinon (koenzym Q10), kwas L-askorbinowy (witamina C), substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu; regulator kwasowości: kwas cytrynowy; pikolinian cynku (cynk), ekstrakt z pestek winogron (Vitis vinifera L.) - 95% proantocyjanidyn (PAC), ekstrakt z liści miłorzębu japońskiego (Ginkgo biloba L.) - 24% ginkoflawonoglikozydów i 6% laktonów terpenowych, aromaty, kwas hialuronowy (hialuronian sodu), substancje słodzące: sukraloza, acesulfam K; barwnik: karoteny; D-biotyna (biotyna). Produkt może zawierać mleko (łącznie z laktozą), orzeszki ziemne, inne orzechy, nasiona sezamu, jaja, skorupiaki. |
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana