Szybki podgląd
14,90 zł
Evolite Erytrytol
Erytrytol, w przeciwieństwie do cukru i innych słodzików, nie jest metabolizowany przez ludzki organizm, lecz jest z niego wydalany w niezmienionej formie.
Erytrytol, to naturalny, niskokaloryczny cukier o delikatnym słodkim smaku. Zaliczany jest do alkoholu cukrowego. Jest to tzw. substytuty cukru, który pozyskuje się z roślin lub skrobi. Do tej samej grupy zaliczany jest m. in. ksylitol. W naturze erytrytol występuje w niewielkich ilościach w warzywach, owocach, grzybach i w winie, piwie czy serze sojowym. Najczęściej pozyskiwany jest z naturalnego cukru roślinnego. Cukier miesza się z wodą, poddaje fermentacji, krystalizuje, a następnie dokładnie suszy. Gotowy produkt ma postać białych kryształków lub proszku, który z wyglądu przypomina cukier.
Węglowodany | 99,5g |
---|---|
- cukry | 0g |
Białko | 0g |
Wartość energetyczna | 20kcal |
Sól | 0g |
Błonnik | 0g |
Składniki: | 100g |
Tłuszcz | 0g |
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana