Szybki podgląd
16,90 zł
Pasta pistacjowa powstaje przez zmielenie prażonej łuskanej pistacji - dzięki temu wydobywane jest maksimum smaku i aromatu. Pistacje to skarbnica antyoksydantów - luteiny, zeaksantyny, tokoferoli (witaminy E). Dodatkowo w składzie pistacji znajdują się żelazo, wapń, magnez, mangan, fosfor, potas czy cynk. Jednak pistacje to nie tylko minerały, ale także witaminy - przede wszystkim witaminy z grupy B. Warto też wspomnieć, że pistacje charakteryzują się najwyższą zawartością błonnika wśród orzechów.
Pasta pistacjowa powstaje przez zmielenie prażonej łuskanej pistacji - dzięki temu wydobywane jest maksimum smaku i aromatu. Pistacje to skarbnica antyoksydantów - luteiny, zeaksantyny, tokoferoli (witaminy E). Dodatkowo w składzie pistacji znajdują się żelazo, wapń, magnez, mangan, fosfor, potas czy cynk. Jednak pistacje to nie tylko minerały, ale także witaminy - przede wszystkim witaminy z grupy B. Warto też wspomnieć, że pistacje charakteryzują się najwyższą zawartością błonnika wśród orzechów.
Węglowodany | 18,9 g |
---|---|
Białko | 24,2 g |
Wartość energetyczna | 2576 kJ / 621 kcal |
Sól | 0,02 g |
kwasy tłuszczowe nasycone | 6,0 g |
Błonnik | 6,1 g |
Tłuszcze | 48,5 g |
W tym cukry | 16,4 g |
Składniki: | 100g |
Uwagi
Suplement diety.
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana