Previous
Next

KruKam Pasta Migdałowa - 900g

Indeks 0000010496 Kategoria Żywność funkcjonalna Marka KruKam
0/5
Nowy

Migdałowiec jest rośliną uprawianą w basenie Morza Śródziemnego, a także w Kalifornii. Owoce migdałowca mają szerokie zastosowanie w przemyśle spożywczym jako składnik bakalii oraz dodatek do ciast i deserów.

69,90 zł
Brutto
Darmowa dostawa od 249zł
PUNKTY LOJALNOŚCIOWE
Bezpieczne zakupy
Zwrot do 30 dni

Może spodoba Ci się również

KruKam Pasta Migdałowa - 900g


Migdały - najlepsze źródło magnezu

Migdałowiec jest rośliną uprawianą w basenie Morza Śródziemnego, a także w Kalifornii. Owoce migdałowca mają szerokie zastosowanie w przemyśle spożywczym jako składnik bakalii oraz dodatek do ciast i deserów. Ponadto często przerabiane są na marcepan, a z nasion migdałów tłoczy się bardzo odżywczy olej migdałowy. W kosmetyce olejek migdałowy stosowany jest jako składnik balsamów i kremów. Migdały są źródłem witaminy E i B2. Witamina E pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. Migdały są również źródłem miedzi, manganu, cynku, fosforu, potasu. Miedź pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Mangan wspomaga ochronę komórek przed stresem oksydacyjnym. Cynk pomaga zachować zdrowe włosy i paznokcie. Fosfor pomaga w utrzymaniu zdrowych zębów i kości. Potas pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego oraz pomaga w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi.

Właściwości lecznicze migdałów:

- zmniejszają ryzyko zawału serca

- chronią przed miażdżycą

- wpływają korzystnie na układ nerwowy

- poprawiają pamięć i koncentrację

- obniżają ryzyko wystąpienia choroby Alzheimera

- stanowią świetny element profilaktyki przeciwnowotworowej

- oddziałują alkalizująco na organizm

- budują mocne kości i zęby

- opóźniają procesy starzenia

- przywracają zdrowy i piękny wygląd włosom i paznokciom

- wpływają korzystnie na układ odpornościowy.

- zapobiegają cukrzycy


Składniki:
w 100 g
Komentarze (0)
ZOBACZ TAKŻE