Previous
Next

Orzechownia Migdały Prażone 200g

Indeks 0000008571 Kategoria Żywność funkcjonalna Marka Orzechownia
0/5
Obecnie brak na stanie
Orzechy migdałowca zwane częściej migdałami uchodzą za najszlachetniejsze i najbardziej wartościowe ze wszystkich gatunków orzechów. Pochodzą z Bliskiego Wschodu, na którego terenach uprawiane były już 3000 lat przed naszą erą. Obecnie największym producentem migdałów są Stany Zjednoczone.
19,90 zł
Brutto
Darmowa dostawa od 249zł
PUNKTY LOJALNOŚCIOWE
Bezpieczne zakupy
Zwrot do 30 dni

Może spodoba Ci się również

Orzechownia Migdały Prażone 200g


Orzechy migdałowca zwane częściej migdałami uchodzą za najszlachetniejsze i najbardziej wartościowe ze wszystkich gatunków orzechów. Pochodzą z Bliskiego Wschodu, na którego terenach uprawiane były już 3000 lat przed naszą erą. Obecnie największym producentem migdałów są Stany Zjednoczone. Migdały, okrzyknięte „królami orzechów” z powodzeniem sprawdzą się, między innymi, w trakcie komponowania zdrowej diety, mogąc jednocześnie pełnić funkcję samodzielnej pysznej przekąski jak również być składnikiem rozbudowanych dań. W ogromnej części (ponad 20%) składają się z białka, zawierają także całą masę innych jakże ważnych składników: witaminy B2 i E oraz błonnik, a także potas oraz nienasycone kwasy tłuszczowe. Warto zwrócić uwagę na właściwości antybakteryjne (wykorzystywane między innymi przy zwalczaniu trądziku) oraz pielęgnacyjne jako nieodłączny składnik wielu kosmetyków.

Migdały zalecane są w przy dolegliwościach typu zgaga czy nudności. Wzmacniają również nasze paznokcie czy włosy. Podczas ich spożywania, warto jednak pamiętać o zasadzie „co za dużo to nie zdrowo”, otóż migdały w nadmiarze mogą być przyczyną nadwagi oraz zaparć. Zaleca się jeść w ramach przekąski garść migdałów, nie częściej niż kilka razy w tygodniu, mając na uwadze również to, iż w parze z prozdrowotnymi składnikami idzie wysoka kaloryczność.

W ogromnej części (ponad 20%) składają się z białka, zawierają także całą masę innych jakże ważnych składników: witaminy B2 i E oraz błonnik, a także potas oraz nienasycone kwasy tłuszczowe. Warto zwrócić uwagę na właściwości antybakteryjne (wykorzystywane między innymi przy zwalczaniu trądziku) oraz pielęgnacyjne jako nieodłączny składnik wielu kosmetyków. Migdały zalecane są w przy dolegliwościach typu zgaga czy nudności. Wzmacniają również nasze paznokcie czy włosy.


Kraj pochodzenia: Hiszpania

Składniki:
w 100 g
- tłuszcze nasycone 3,7 g
Węglowodany 9,5 g
- cukry 3,9 g
Białko 21,2 g
Wartość energetyczna 2447 kJ / 592 kcal
Sól 2,5 mg
Składniki: w 100g
Tłuszcz 49,4 g
Komentarze (0)

Uwagi

Suplement diety.

  • Nie może być stosowany jako zamiennik bądź substytut zróżnicowanej diety.
  • Nie należy przekraczać zalecanego dziennego spożycia.
  • Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu.
  • Produktu nie należy podawać matkom karmiącym oraz kobietom w ciąży.
  • Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
  • Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
  • Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
ZOBACZ TAKŻE