Szybki podgląd
79,90 zł
Suplement diety Cholesterol Natural+ zawiera połączenie aż 4 naturalnych ekstraktów roślinnych, które wspierają krążenie i utrzymanie prawidłowego poziomu cholesterolu. Skład suplementu diety Cholesterol Natural+ został wzbogacony o ekstrakt z fermentowanego czerwonego ryżu, zawierający monakolinę K, która ma działanie podobne do statyn i pomaga obniżać poziom cholesterolu.
Suplement diety Cholesterol Natural+ zawiera ekstrakt z nasion soi poddanych fermentacji (natto), uznawanych za sekret długowieczności mieszkańców Kraju Kwitnącej Wiśni. Nattokinaza może obniżać ciśnienie krwi zarówno skurczowe, jak i rozkurczowe, oraz działać przeciwzakrzepowo.
Badania wykazały, że stosowanie formuły łączącej ekstrakt z fermentowanego czerwonego ryżu z wyciągiem ze sfermentowanych nasion soi daje lepsze efekty i poprawiła wszystkie mierzone frakcje lipidowe już od pierwszego miesiąca, niż podczas stosowania formuły “mono”, która nie wykazała wpływu na lipidy we krwi aż do szóstego miesiąca.
W suplemencie diety Cholesterol Natural+ nie znajdziesz zbędnych wypełniaczy, konserwantów i barwników. Czysty skład pozbawiony zanieczyszczeń potwierdzają badania produktów przeprowadzone przez niezależne, akredytowane laboratorium J.S. Hamilton Poland.
Składniki i ich właściwości:
EKSTRAKT Z FERMENTOWANEGO CZERWONEGO RYŻU
Czerwony ryż uprawiany jest głównie w Azji Południowo-Wschodniej oraz Ameryce Południowej. Wyciąg ze sfermentowanego czerwonego ryżu zawiera monakolinę K, która może zmniejszać ciśnienie krwi oraz poziom cholesterolu LDL (tzw. złego cholesterolu).
EKSTRAKT Z FERMENTOWANYCH NASION SOI FERMOKINASE®
Sfermentowane nasiona soi, będące składnikiem tradycyjnej japońskiej potrawy natto, uznawane są za sekret długowieczności mieszkańców Kraju Kwitnącej Wiśni. Nattokinaza pozyskiwana z lepkiej substancji wytwarzającej się w procesie fermentacji nasion soi, może działać przeciwzakrzepowo oraz obniżać poziom cholesterolu całkowitego i LDL (tzw. złego cholesterolu), przy jednoczesnym podwyższeniu stężenia frakcji cholesterolu HDL (tzw. dobrego cholesterolu).
EKSTRAKT Z OWOCÓW POMARAŃCZY BERGAMOTY
Pomarańcza bergamota, nazywana też “zieloną pomarańczą” to roślina, którą doceniono głównie za jej właściwości przeciwutleniające, regulujące poziom lipidów oraz obniżające poziom glukozy.
EKSTRAKT Z CYNAMONU
Cynamon od lat stosowany jest jako przyprawa, jednak ma również wiele właściwości prozdrowotnych. Pomaga poprawić regulację cukru we krwi, zwiększa wrażliwość komórek na insulinę, wpływa na gospodarkę węglowodanową oraz zwiększenie uczucia sytości. Co więcej, może wspierać pracę serca i krążenie, oraz wspomagać produkcję cholesterolu HDL (tzw. “dobrego cholesterolu”).
Dawkowanie: 2 kapsułki dziennie— w trakcie posiłku
W tym polifenole | 125 mg |
---|---|
Składniki: | w 2kaps. |
Ekstrakt ze sfermentowanego czerwonego ryżu | 30 mg |
Ekstrakt z cynamonu | 100 mg |
w tym monakolina | 1,5 mg |
Ekstrakt ze sfermentowanego nasienia soi Fermokinase® | 100 mg |
w tym nattokinaza | 2000 FU* |
Ekstrakt z bergamoty | 500 mg |
Składniki: Ekstrakt z owoców pomarańczy bergamoty (Citrus x bergamia (Risso) Risso & Poit.) standaryzowany na 25 % polifenoli DER 10:1, składnik kapsułki: hydroksypropylometyloceluloza, ekstrakt ze sfermentowanego nasienia soi Fermokinase®, ekstrakt z kory cynamonowca cejlońskiego (Cinnamomum verum J. Presl) DER 4:1, mąka ryżowa, ekstrakt ze sfermentowanego czerwonego ryżu standaryzowany na 5 % monakoliny K DER 5:1. |
Uwagi
Suplement diety.
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana