OstroVit Chaga - 60kaps. Błyskoporek podkorowy
Ciężkie treningi dają w kość? Obniżona odporność doskwiera coraz bardziej, przez co chorujesz częściej? Umysł zwalnia obroty, a pracy nie ubywa? Podupadasz na samopoczuciu? Strzał w dziesiątkę! Chaga jest grzybem witalnym, który w formie jakościowego suplementu bezsprzecznie powinien znaleźć miejsce w suplementacji osób:dbających o zdrowie, uprawiających sport, pracujących umysłowo, żyjących w dużym stresie.
Chaga - błyskoporkiem podkorowym oraz hubą brzozową, to rodzaj grzyba pasożytniczego, który od stuleci znajduje zastosowanie w medycynie ludowej. Błyskoporek rośnie głównie w północnych Chinach oraz na Syberii. Sporadycznie możemy spotkać go także w Polsce. Chaga zawiera w swoim składzie szereg składników prozdrowotnych, w tym fenole, sterole, ryboflawinę, kwas pantotenowy, melaninę, dysmutazę podtlenkową oraz beta-glukan. Stanowi również bogate źródło witamin z grupy B oraz szeregu minerałów, np. potasu, wapnia, manganu, żelaza czy cynku.
Właściwości:
- podniesiona odporność
- silne działanie antyoksydacyjne i przeciwzapalne
- poprawa pamięci i pracy umysłu
- działanie przeciwwirusowe
- pozytywny wpływ na gospodarkę cukrową
- korzystny w sporcie
- poprawa energetyki
Jedno opakowanie OstroVit Chaga VEGE to zestaw 60 kapsułek, które wystarczą na 2 miesiące suplementacji. Jedna dawka produktu zawiera aż 600 mg ekstraktu z grzyba błyskoporka podkorowego, w tym 240 mg drogocennych polisacharydów.
Ekstrakt z grzyba błyskoporka podkorowego, w tym: 600 mg
- polisacharydy (40%) 240 mg
ZALECANY SPOSÓB UŻYCIA: Spożywać 1 porcję (1 kapsułka) dziennie, przed lub z posiłkiem.
Składniki:
|
w 1 kapsułce
|
Ekstrakt z grzyba błyskoporka podkorowego, w tym:
|
600 mg
|
w tym
|
|
- polisacharydy (40%)
|
240 mg
|
Składniki: Ekstrakt z grzyba błyskoporka podkorowego (Inonotus obliquus) standaryzowany na 40% polisacharydów DER 20:1, otoczka kapsułki (substancja wypełniająca: hydroksypropylometyloceluloza).
Produkt może zawierać mleko (łącznie z laktozą), soję, orzeszki ziemne, inne orzechy, nasiona sezamu, zboża zawierające gluten, jaja, skorupiaki, ryby.