Previous
Next

KruKam Malina Liofilizowana Cała - 80g

Indeks 0000010510 Kategoria Żywność funkcjonalna Marka KruKam
0/5
Nowy

Maliny to wszechstronny składnik kulinarny uwielbiany przez wielu. Są uwielbiane ze względu na ich piękny kolor oraz wspaniały smak. maliny są bogate w składniki odżywcze. Są niskokaloryczne i zawierają dużo błonnika.

54,90 zł
Brutto
Darmowa dostawa od 249zł
PUNKTY LOJALNOŚCIOWE
Bezpieczne zakupy
Zwrot do 30 dni

Może spodoba Ci się również

KruKam Malina Liofilizowana Cała - 80g


Maliny zawierają:

tiamina - pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu serca i układu nerwowego

ryboflawina - pomaga zachować zdrową skórę oraz prawidłowe widzenia, przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu żelaza

witamina C - wspiera układ odpornościowy, pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu, zwiększa przyswajanie żelaza,

witamina E - pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym,

witamina K - odpowiada za zdrowe kości oraz krzepliwość krwi

potas - pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni oraz utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi

magnez - pomaga w utrzymaniu zdrowych kości, zębów, pomaga w prawidłowej syntezie białka

wapń - pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni,

Zastosowanie

Owoce liofilizowane są doskonałym przysmakiem, który można spożywać na wiele sposobów:

jako samodzielna przekąska, są gotowe do bezpośredniego spożycia. Są lekkie, chrupiące i pełne smaku

dodatek do płatków śniadaniowych, musli, granoli

dodatek do owsianki

składnik sałatki

wypieki - zarówno do środka, ale w szczególności do ozdoby - nadadzą smaku oraz koloru

różne napoje - herbata, smoothie, lemoniada

posypka

Co to jest LIOFILIZACJA?

Liofilizacja to inaczej suszenie sublimacyjne, polegające na tym, że lód z zamrożonego produktu przechodzi od razu w parę wodną, pomijając stan ciekły. Dzięki temu produkt traci 90% swojej masy, a jego wilgotność sięga zaledwie 2%.

Dlaczego liofilizacja?

jest to najbardziej zachowawczy proces konserwacji,

pozwala na zachowanie największej ilości wartości odżywczych,

produkty liofilizowane nie tracą swoich makroskładników i składników mineralnych, charakteryzują się także niewielkim ubytkiem witamin w porównaniu do produktów suszonych oraz mrożonych,

przy tym procesie nie używa się konserwantów,

produkty poddane liofilizacji pozostają dłużej świeże , zachowują swój kształt, zapach i smak, a mała wilgotność sprawia, że bardziej odporne na działanie bakterii i grzybów.

Wygodne opakowanie!

Nasze owoce liofilizowane pakujemy w szczelnie zamykane tuby, które zapewniają świeżość produktów na długi, długi czas.  A wielokrotnie zamykane wieczko ułatwia korzystanie z owoców na co dzień. Koniecznie muszą się znaleźć w Twojej kuchni!

Zapakuj je na spacer, w podróż, do pracy, czy szkoły i ciesz się smakiem świeżych owoców przez cały rok!


Składniki:
w 100 g

Inne

Alergeny: Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzechów, sezamu, gorczycy i soi

Komentarze (0)
ZOBACZ TAKŻE