BioTech Vegan Protein Brownie 600g
BioTech Vegan Protein Brownie to proszek podstawowy Vegan Protein Brownie z izolatem białka groszku, białkiem ryżu i substancją słodzącą. Z proszku podstawowego Vegan Protein Brownie z wykorzystaniem jedynie odrobiny oleju i wody możesz szybko i łatwo przygotować smaczną przekąskę, wolną od glutenu i oleju palmowego, a w dodatku nie zawiera dodanego cukru. Zawiera 7,9 g białka (na 100g), na które w większej części składa się izolat białka grochu oraz białko ryżu.
Właściwości:
- Z białkami pochodzenia roślinnego
- Szybki i łatwy do przyrządzenia
- Nie zawiera dodanego cukru
- Bez glutenu
- Nie zawiera oleju palmowego
- Źródło błonnika pokarmowego
Sposób przygotowania: Nagrzej wstępnie piekarnik z dolnym i górnym pieczeniem na 200 °C, a piekarnik z cyrkulacją powietrza na 190°C. Za pomocą miksera wymieszaj w miseczce tak, aby nie było grudek 1 porcję (120 g = 8 czubatych łyżek stołowych) proszku ze 160 ml (= 18 łyżek stołowych) wody i 25 g (= 4 łyżki stołowe) oleju słonecznikowego. Ciasto wlej do silikonowej formy do pieczenia o wymiarach ok. 12x14 cm lub wysmarowanej olejem brytfanny, a następnie wypiekaj 40 minut w piekarniku z dolnym i górnym pieczeniem, a w piekarniku z cyrkulacją powietrza 25 minut. Pozostaw gotowy produkt na 10-15 minut, aby wystygł, a następnie pokrój. W miejsce oleju słonecznikowego można wykorzystać 30 g oleju kokosowego.
Wartość odżywcza
1 porcja: 120 g mieszanki do pieczenia + 25 g oleju słonecznikowego + 160 ml wody
Ilość porcji w opakowaniu produktu: 5
|
|
w 100 g mieszanki1
|
w 100 g produktu gotowego do spożycia (przygotowanego z olejem słonecznikowym)
|
RWS** [w 100 g produktu gotowego do spożycia [(przygotowanego z olejem słonecznikowym)] 3
|
Wartość enenergetyczna
|
1785 kJ/427 kcal
|
992 kJ/239 kcal
|
12%
|
Tłuszcz
|
21 g
|
16 g
8.4 g
|
23%
42%
|
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
|
9,0 g
|
4,5 g
|
23%
|
Węglowodany
|
40 g
|
16 g
|
6%
|
- w tym cukry
|
1,1 g
|
<0,5 g
|
<1%
|
Błonnik
|
5,7 g
|
2,2 g
|
***
|
Białko
|
20 g
|
7,9 g
|
16%
|
Sól
|
1,3 g
|
0,50 g
|
8%
|
** Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
***RWS nie zostało ustalone.