Previous
Next

Olimp Veggie Protein Bar 50g Batony Białkowe Wegańskie

Indeks 0000006638 Kategoria Batony i żele energetyczne Marka Olimp
0/5
Olimp Veggie Protein Bar to rewelacyjna przekąska dla wegan i wegetarian. Protein Bar pozwola uzupełnić codzienną dietę o optymalną porcję wysokiej jakości protein i błonnika.
7,90 zł
Brutto
Smak
Darmowa dostawa od 249zł
PUNKTY LOJALNOŚCIOWE
Bezpieczne zakupy
Zwrot do 30 dni

Może spodoba Ci się również

Olimp Veggie Protein Bar 50g 


Olimp Veggie Protein Bar to rewelacyjna fit przekąska dla wegan i wegetarian. Produkt pozwola uzupełnić codzienną dietę o optymalną porcję wysokiej jakości protein i błonnika. Sprawdza się znakomicie jako urozmaicenie codziennego odżywiania, szczególnie kiedy dopada głód lub brakuje czasu na przygotowanie pełnowartościowego posiłku.

Olimp Veggie Protein Bar bazuje na izolacie białka grochu i koncentracie protein z ryżu.

Optymalna porcja protein została zestawiona z dużą zawartością błonnika pokarmowego i dodatkiem węglowodanów (baton zawiera również kilka gram polioli).

Olimp Veggie Protein Bar został pozbawiony laktozy. Olimp Veggie Protein Bar jest również produktem bezglutenowym, co zmniejsza ryzyko wystąpienia niekorzystnych reakcji alergicznych ze strony przewodu pokarmowego.

Składniki:
w 100 g
Składniki: Porcja (50 g)
Wartość energetyczna 824 kJ/197 kcal
Tłuszcz 10 g
- tłuszcze nasycone 3,9 g
Węglowodany 8,6 g
- cukry 2,5 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole) 3,4 g
Błonnik 12 g
Białko 13 g
Sól 0,27 g

Składniki: 30,9% protein blend (izolat białek grochu, koncentrat białek ryżu białego), izomaltoooligosacharydy*, fruktooligosacharydy, 13,4% polewa o smaku czekoladowym (substancja słodząca – maltitole; tłuszcze roślinne (palmowy, z nasion palmowych, shea), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (tłuszcz kakaowy 13%), emulgator – lecytyny (słonecznikowe)); emulgator – lecytyny (sojowe); olej rzepakowy, substancja utrzymująca wilgoć – glicerol;  barwnik: betanina; 1,5% truskawki liofilizowane kawałki, aromat, substancja zagęszczająca – sól sodowa karboksymetylocelulozy; przeciwutleniacz – mieszanina tokoferoli; substancja słodząca – glikozydy stewiolowe. 

Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z mlekaorzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten i nasion sezamu.

Komentarze (0)
ZOBACZ TAKŻE