Health Labs Cardio Natural+ 60kaps. Zdrowe Serce
Precyzyjnie dobrane składniki suplementu diety Cardio Natural+ kompleksowo wspierają funkcjonowanie układu sercowo-naczyniowego, poprawiają wydolność serca i elastyczność naczyń krwionośnych, działają kardioprotekcyjnie oraz obniżają ciśnienie krwi.
Suplement diety Cardio Natural+ zawiera składniki wspierające funkcjonowanie układu sercowo-naczyniowego. To jedyny produkt na polskim rynku, który łączy ekstrakt z arjuny z ekstraktem z oliwek, ekstraktem z nasion winorośli właściwej oraz koenzymem Q10.
Składniki i ich właściwości:
EKSTRAKT Z MIGDAŁECZNIKA ARJUNA W TYM KWAS ARJUNOWY
Arjuna nazywana jest “strażnikiem serca” ze względu na swoje właściwości wspomagające układ krążenia. Wykazuje działanie kardioprotekcyjne, dzięki czemu pozwala utrzymać pracę serca w odpowiedniej kondycji. Chroni je przed uszkodzeniami spowodowanymi stresem oksydacyjnym. Wykazuje pozytywny wpływ na skurcze mięśnia sercowego oraz obniża ciśnienie krwi. Wpływa pozytywnie na parametry lipidogramu.
Suplement diety Cardio Natural+ zawiera ekstrakt z kory migdałecznika arjuna (Terminalia arjuna (Roxb. ex DC.) Wight & Arn.) standaryzowany na 0,5% kwasu arjunowego DER 10:1.
EKSTRAKT Z OLIWKI W TYM HYDROKSYTYROZOL
Pozyskiwany jest z liści oliwki europejskiej. Wykazuje działanie ochronne w kontekście układu sercowo-naczyniowego oraz wspomaga regulację poziomu cholesterolu. Ekstrakt zawiera hydroksyzytol, który jest silnym przeciwutleniaczem.
Suplement diety Cardio Natural+ zawiera ekstrakt z liści oliwki europejskiej (Olea europea L.) standaryzowany na 10% hydroksytyrozolu DER 20:1.
WITAMINA E (MIESZANINA TOKOFEROLI I TOKOTRIENOLI)
Witamina E pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. Badania pokazują, że to tokotrienole, które nazywane są “superwitaminą E XXI wieku” wykazują dużo więcej właściwości prozdrowotnych niż same tokoferole. Dzięki zastosowaniu całego spektrum witaminy E - czyli 8 związków naturalnie obecnych roślinach, jest ona bardziej efektywna.
EKSTRAKT Z OWOCÓW PIEPRZU CZARNEGO (PIPER NIGRUM L.)
Piperyna zawarta w owocach pieprzu czarnego wspomaga wydzielanie soków trawiennych (żołądkowego, trzustkowego, jelitowego) oraz poprawia trawienie pokarmu. Wspiera prawidłowe funkcjonowanie wątroby i ma także wpływ na wchłanianie składników odżywczych, takich jak kurkumina (zwiększenie dostępności kurkuminy), witamina A, B6 i C, selen, beta-karoten czy koenzym Q.
KOENZYM Q10
Koenzym Q10 jest związkiem, który występuje we wszystkich komórkach naszego ciała. Ze względu na to, że powyżej 35. roku życia nasz organizm nie jest w stanie wytworzyć go w ilościach, które zapewnią mu prawidłowe funkcjonowanie, warto dostarczyć go w postaci suplementu diety. Wykazuje właściwości antyoksydacyjne i może opóźniać procesy starzenia się komórek. Zmniejsza ryzyko wystąpienia stanu niewydolności serca.
SUCHY EKSTRAKT Z NASION WINOROŚLI WŁAŚCIWEJ (VITIS VINIFERA L.) W TYM OPC (OLIGOPROANTOCYJANIDYNY)
OPC – pod tym krótkim skrótem kryje się dość skomplikowana nazwa - proantocyjanidyny. Szacuje się, że aktywność antyoksydacyjna OPC jest nawet do 50 razy silniejsza niż witamina E i 20 razy silniejsza niż witamina C, dzięki czemu jest składnikiem chroniącym przed nadmiarem wolnych rodników. OPC to związki zawarte w winogronach, które wykazują ochronny wpływ na naczynia krwionośne, dzięki temu może być skutecznym sposobem profilaktyki układu naczyniowo-sercowego. Wykazuje również działanie redukcji cellulitu, wspiera odchudzanie i pomaga kontrolować wagę ciała.
L-ASKORBINIAN POTASU (WITAMINA C)
Witamina C jest silnym przeciwutleniaczem, pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym oraz wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego i odpornościowego. Pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych, kości, chrząstki, dziąseł, zębów oraz skóry.
Dawkownie: 2 kapsułki dziennie — w trakcie posiłku