OstroVit Coffee with Mushroom 150g Adaptogeny Grzyby
OstroVit Coffee with Mushroom to brzmiąca dość abstrakcyjnie nowość w świecie suplementów diety, która coraz bardziej jednak zyskuje na popularności dzięki połączeniu ziaren kawy z ekstraktami cenionych i bogatych w składniki odżywcze, grzybów azjatyckich. Połączenie naturalnej rozpuszczalnej kawy robusta z naturalnymi ekstraktami sprawia, że każdy miłośnik kawy oprócz dodającej energii kofeiny, znajdzie w niej bogactwo cennych polisacharydów. Jeśli zatem poszukujesz zdrowszej i bogatszej alternatywy do codziennej porannej filiżanki kawy, sięgnij po OstroVit Coffee with Mushroom i ciesz się jej wyjątkowym smakiem oraz aromatem!
Właściwości:
- zmniejsza uczucie niepokoju
- łagodzi stany nerwowości
- wspiera przyswajanie wiedzy
- ogranicza zmęczenie fizyczne po intensywnym treningu
Dawkowanie: Zalecana dzienna porcja: 7 g produktu (2 pełne miarki) zalać gorącą wodą około 160 - 180 ml i wymieszać. Spożywać raz dziennie.
- Ponad 20 filiżanek kawy w jednym opakowaniu
- 120 mg kofeiny w każdej porcji
- Niepowtarzalny smak i aromat kawy dzięki unikalnemu połączeniu składników
- Idealna dla wegan i wegetarian
Składniki:
|
w porcji (7g)
|
Kofeina
|
60 mg
|
Kofeina bezwodna
|
60 mg
|
Ekstrakt z grzyba błyskoporka podkorowego, w tym:
|
200 mg
|
- polisacharydy (40%)
|
80 mg
|
Ekstrakt z soplówki jeżowatej, w tym:
|
200 mg
|
- polisacharydy (30%)
|
60 mg
|
L-teanina
|
100 mg
|
Niacyna
|
16 mg
|
Składniki Kawa naturalna robusta, ekstrakt z grzyba błyskoporka podkorowego (Inonotus obliquus) standaryzowany na 40% polisacharydów, ekstrakt z soplówki jeżowatej (Hericium erinaceus (BulI.: Fr.) Pers) standaryzowany na 30 % polisacharydów, L-teanina, kofeina bezwodna, heksanikotynian inozytolu (niacyna).
Suplement diety w proszku. Zawiera kofeinę; nie zaleca się stosowania u dzieci i kobiet w ciąży (zawartość kofeiny 120 mg w 1 porcji); nie spożywać z innymi produktami będącymi źródłem kofeiny lub innych składników o podobnym działaniu.
Produkt może zawierać mleko (łącznie z laktozą), soję, orzeszki ziemne, inne orzechy, nasiona sezamu, zboża zawierające gluten, jaja, skorupiaki, ryby.