Szybki podgląd
79,90 zł
Czym jest Pau d’Arco?
Pau d’Arco, nazywane „skarbem Inków”, to wysuszona kora z drzewa Lapacho, rosnącego w tropikalnym i wilgotnym klimacie, w Ameryce Środkowej i Południowej. Roślina występuje na terenie współczesnego Peru, Kolumbii, Boliwii, Brazylii czy Gujany, jednak Inkowie, czyli rdzenni mieszkańcy tych terenów znali i wykorzystywali jej prozdrowotne właściwości już wieki temu.
Według historycznych źródeł plemiona Ameryki Południowej wykorzystywały korę Lapacho w postaci naparów do picia (tzw. Herbata Inków) w przypadku wystąpienia różnorodnych objawów: od przeziębiania, kaszlu i problemów z oddychaniem, poprzez problemy z układem pokarmowym, a kończąc na poważnych chorobach takich jak niedokrwistość czy malaria.
Jak działa Pau d’Arco?
Uważa się, że za prozdrowotne właściwości kory Lapacho w głównej mierze odpowiadają zawarte w korze naftochinony, wśród których za najistotniejsze uznaje się lapachol i beta-lapachon. Naftochinony posiadają właściwości antyseptyczne – bakterio-, grzybo- i wirusobójcze. Ponadto kora La Pacho zawiera również inne cenne i czynne biologicznie substancje, takie jak: alkaloidy, flawonoidy, i katechiny (polifenole) oraz liczne minerały - magnez, wapń, żelazo i mangan.
Dawkowanie:
2 kapsułki w trakcie posiłku. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Składniki: | Porcja (1 kapsułka) |
---|---|
Pau d’Arco (wewnętrzna kora z drzewa Tabebuia impetiginosa) | 500 mg |
Składniki: sproszkowana, wewnętrzna kora z drzewa lapacho (Tabebuia impetiginosa), otoczka kapsułki: (substancja wiążąca: hydroksypropylometyloceluloza) |
Uwagi
Suplement diety.
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana