Previous
Next

Lab One Enzymes Shot 60kaps. Enzymy Trawienne

Indeks 0000003846 Kategoria Prozdrowotne Marka Lab One
0/5
Lab One Enzymy to swoiste biokatalizatory, które są niezbędne dla zdrowego życia oraz dobrego samopoczucia. W organizmie człowieka znajduje się ponad 1000 enzymów odpowiedzialnych za szereg procesów metabolicznych.
79,90 zł
Brutto
Sprawdź inne Prozdrowotne
Darmowa dostawa od 249zł
PUNKTY LOJALNOŚCIOWE
Bezpieczne zakupy
Zwrot do 30 dni

Może spodoba Ci się również

LAB ONE ENZYMES SHOT 60KAPS. ENZYMY TRAWIENNE


Nº1 Enzymes SHOT  jest złożonym suplementem diety, w skład którego wchodzi unikalna mieszanka 10 starannie wyselekcjonowanych enzymów trawiennych wspierających prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego.

Enzymy to swoiste biokatalizatory, które są niezbędne dla zdrowego życia oraz dobrego samopoczucia. W organizmie człowieka znajduje się ponad 1000 enzymów odpowiedzialnych za szereg procesów metabolicznych. Brak lub niedobór któregokolwiek
z nich może mieć negatywny wpływ na organizm. Specyficzną grupą enzymów są enzymy trawienne, które jak sama nazwa wskazuje są odpowiedzialne za trawienie. Wydzielane są wzdłuż przewodu pokarmowego, w celu metabolizowania różnych składników odżywczych (białek, węglowodanów, tłuszczów pozyskiwanych z pożywienia) do mniejszych składników budulcowych (aminokwasów, cukrów etc.) oraz ułatwiają ich wchłanianie w organizmie.

Enzymy trawienne wytwarzane są głównie w trzustce, wątrobie, woreczku żółciowym, jelicie cienkim, żołądku i okrężnicy. Z powodu różnego rodzaju zaburzeń oraz schorzeń, niektóre kluczowe enzymy trawienne są wytwarzane w niewystarczającej ilości, lub nie są wytwarzane w ogóle. W takich przypadkach suplementy enzymatyczne wspomagają trawienie pokarmu.

Suplementacja enzymem wspomagającym trawienie laktozy, pozwala zlikwidować dyskomfort związany z jej nietolerancją. Enzymy trawienne, które dostarczane są egzogennie mogą przyczynić się do lepszego i wydajniejszego  trawienia spożywanych produktów odżywczych oraz eliminować oraz wyeliminować objawy typu wzdęcia czy też zgagę.

Enzymy aktywują się w odpowiednim pH. Jeśli nie są wykorzystane, organizm je wydala. Są idealnym uzupełnieniem suplementacji probiotykami. Nie zaleca się stosowania enzymów przez dzieci, kobiety karmiące oraz kobiety w ciąży.

Działanie składników zawartych w produkcie Nº1 Enzymes SHOT:

Bromelaina (Pochodzenie: Łodyga: Ananas comosus L):

Jest enzymem roślinnym pozyskiwanym z łodygi ananasa.

  • przyczynia się do stymulacji układu odpornościowego,
  • pomaga utrzymać zdrowe naczynia krwionośne,
  • poprawia trawienie białka.

Papaina (Pochodzenie: Sok mleczny z Carica papaya L):

Papaina otrzymywana jest z mleczka zielonych owoców melonowca właściwego, nazywanego też często papają.

  • wspomaga układ odpornościowy,
  • poprawia trawienie białka,
  • stymuluje układ trawienny do szybszej pracy.

Proteaza (4.5), (Pochodzenie: Bacillus licheniformis):

Pochodzi z bakterii Bacillus licheniformis.

  • poprawia trawienie makroskładników,
  • bierze udział w syntezie białek,
  • pomaga regulować liczne procesy fizjologiczne poprzez kontrolę aktywacji, syntezy oraz degradacji białek.

Alfa-amylaza (glukonohydrolaza 4-(1,3;1,4)-beta-D-glukanu)
(Pochodzenie: Aspergillus oryaze):

Alfa-amylaza jest enzymem pochodzącym z grzyba strzępkowego. Stanowi jeden z głównych trzustkowych enzymów uczestniczących w rozkładaniu wielocukrów

  • pomaga w rozkładaniu wielocukrów (np. skrobię) na cukry proste, które następnie są wchłaniane z przewodu pokarmowego,

Laktaza (Galaktohydrolaza β-D-galaktozydu)
(Pochodzenie: Aspergillus oryaze):

  • poprawia trawienie latozy.
  • zmniejsza ryzyko wystąpienia biegunek oraz bólu brzucha po zażyciu produktów zawierających laktozę,
  • zapobiega powstawaniu wzdęć oraz gazów.

Celulaza (4-glukonohydrolaza 4-(1,3;1,4)-beta-D-glukanu)
(Pochodzenie: Trichoderma reesei):

To enzymy pochodzący z grzyba mezofilnego i nitkowatego, wydzielającego duże ilości enzymów celulolitycznych.

  • poprawia trawienie celulozy,
  • przyczynia się do regulacji wypróżnień,
  • wpływa na rozwój korzystnej flory przewodu pokarmowego.

Lipaza (Acylohydrolaza triacyloglicerolu)
(Pochodzenie: Aspergillus oryzae):

To enzym, który produkowany jest w zewnątrzywydzielniczej części trzustki (zaraz obok amylazy i elastazy) i wydzielany w soku trzustkowym.

  • rozkłada triglicerydy pokarmowe do kwasów tłuszczowych oraz glicerolu.
  • wspomaga trawienie tłuszczów,

Galaktozydaza alfa (Galaktohydrolaza alfa-D-galaktozydu)
(Pochodzenie: Aspergillus niger):

Pochodzi z grzyba kropidlaka czarnego, potocznie nazywanego czarną pleśnią.

  • pomaga w absorpcji złożonych węglowodanów w żywności, zmniejszając procesy fermentacji i unikając produkcji gazu.

Glukoamylaza (amyloglukozydaza)
(Pochodzenie: Aspergillus niger):

Podobnie jak Galaktozydaza alfa pochodzi z grzyba kropidlaka czarnego, potocznie nazywanego czarną pleśnią.

  • pomaga w rozkładaniu wielocukrów (np. skrobię) na cukry proste, które następnie są wchłaniane z przewodu pokarmowego.

Proteaza (3.0)
(Pochodzenie: Aspergillus oryaze):

Enzym ten reguluje liczne procesy fizjologiczne poprzez kontrolę aktywacji, syntezy oraz degradacji białek.

  • hydrolizuje wiązania peptydowe pomiędzy aminokwasami.
  • pomaga w syntezie wszystkich białek, poprzez kontrolę ich składu, rozmiaru, kształtu,

reguluje procesy degradacji białek.


Dawkowanie:

1-3 kapsułki dziennie w trakcie głównych posiłków, popić dużą ilością wody.

Składniki:
w 100 g

Składniki aktywne:

Zawartość w 1 kapsułce:

Zawartość w 2 kapsułkach:

Zawartość w 3 kapsułkach:

Bromelaina

128000 PU*1

256000 PU*1

384000 PU*1

Papaina

32000 PU*2

64000 PU*2

96000 PU*2

Proteaza (4.5)

7000 HUT*3

14000 HUT*3

21000 HUT*3

Alfa-amylaza

6240 SKB*4

12480 SKB*4

18720 SKB*4

Laktaza

720 ALU*5

1440 ALU*5

2160 ALU*5

Celulaza

340 CU*6

680 CU*6

1020 CU*6

Lipaza

324 FIP*7

648 FIP*7

972 FIP*7

Alfa-galaktozydaza

25,6 GAL*8

51,2 GAL*8

76,8 GAL*8

Glukoamylaza

9,6 AGU*9

19,2 AGU*9

28,8 AGU*9

Proteaza (3.0)

6,4 SAPU*10

12,8 SAPU*10

19,2 SAPU*10

 

Składniki: maltodekstryna, substancja glazurująca – hydroksypropylometyloceluloza, alfa-amylaza, proteaza (4.5), laktaza, substancja przeciwzbrylająca – sole magnezowe kwasów tłuszczowych, proteaza (3.0), lipaza, celulaza, papaina, bromelaina, glukoamylaza, alfa-galaktozydaza.

Komentarze (0)
ZOBACZ TAKŻE