Szybki podgląd
119,90 zł
Nº1 Enzymes SHOT jest złożonym suplementem diety, w skład którego wchodzi unikalna mieszanka 10 starannie wyselekcjonowanych enzymów trawiennych wspierających prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego.
Enzymy to swoiste biokatalizatory, które są niezbędne dla zdrowego życia oraz dobrego samopoczucia. W organizmie człowieka znajduje się ponad 1000 enzymów odpowiedzialnych za szereg procesów metabolicznych. Brak lub niedobór któregokolwiek
z nich może mieć negatywny wpływ na organizm. Specyficzną grupą enzymów są enzymy trawienne, które jak sama nazwa wskazuje są odpowiedzialne za trawienie. Wydzielane są wzdłuż przewodu pokarmowego, w celu metabolizowania różnych składników odżywczych (białek, węglowodanów, tłuszczów pozyskiwanych z pożywienia) do mniejszych składników budulcowych (aminokwasów, cukrów etc.) oraz ułatwiają ich wchłanianie w organizmie.
Enzymy trawienne wytwarzane są głównie w trzustce, wątrobie, woreczku żółciowym, jelicie cienkim, żołądku i okrężnicy. Z powodu różnego rodzaju zaburzeń oraz schorzeń, niektóre kluczowe enzymy trawienne są wytwarzane w niewystarczającej ilości, lub nie są wytwarzane w ogóle. W takich przypadkach suplementy enzymatyczne wspomagają trawienie pokarmu.
Suplementacja enzymem wspomagającym trawienie laktozy, pozwala zlikwidować dyskomfort związany z jej nietolerancją. Enzymy trawienne, które dostarczane są egzogennie mogą przyczynić się do lepszego i wydajniejszego trawienia spożywanych produktów odżywczych oraz eliminować oraz wyeliminować objawy typu wzdęcia czy też zgagę.
Enzymy aktywują się w odpowiednim pH. Jeśli nie są wykorzystane, organizm je wydala. Są idealnym uzupełnieniem suplementacji probiotykami. Nie zaleca się stosowania enzymów przez dzieci, kobiety karmiące oraz kobiety w ciąży.
Działanie składników zawartych w produkcie Nº1 Enzymes SHOT:
Bromelaina (Pochodzenie: Łodyga: Ananas comosus L):
Jest enzymem roślinnym pozyskiwanym z łodygi ananasa.
Papaina (Pochodzenie: Sok mleczny z Carica papaya L):
Papaina otrzymywana jest z mleczka zielonych owoców melonowca właściwego, nazywanego też często papają.
Proteaza (4.5), (Pochodzenie: Bacillus licheniformis):
Pochodzi z bakterii Bacillus licheniformis.
Alfa-amylaza (glukonohydrolaza 4-(1,3;1,4)-beta-D-glukanu)
(Pochodzenie: Aspergillus oryaze):
Alfa-amylaza jest enzymem pochodzącym z grzyba strzępkowego. Stanowi jeden z głównych trzustkowych enzymów uczestniczących w rozkładaniu wielocukrów
Laktaza (Galaktohydrolaza β-D-galaktozydu)
(Pochodzenie: Aspergillus oryaze):
Celulaza (4-glukonohydrolaza 4-(1,3;1,4)-beta-D-glukanu)
(Pochodzenie: Trichoderma reesei):
To enzymy pochodzący z grzyba mezofilnego i nitkowatego, wydzielającego duże ilości enzymów celulolitycznych.
Lipaza (Acylohydrolaza triacyloglicerolu)
(Pochodzenie: Aspergillus oryzae):
To enzym, który produkowany jest w zewnątrzywydzielniczej części trzustki (zaraz obok amylazy i elastazy) i wydzielany w soku trzustkowym.
Galaktozydaza alfa (Galaktohydrolaza alfa-D-galaktozydu)
(Pochodzenie: Aspergillus niger):
Pochodzi z grzyba kropidlaka czarnego, potocznie nazywanego czarną pleśnią.
Glukoamylaza (amyloglukozydaza)
(Pochodzenie: Aspergillus niger):
Podobnie jak Galaktozydaza alfa pochodzi z grzyba kropidlaka czarnego, potocznie nazywanego czarną pleśnią.
Proteaza (3.0)
(Pochodzenie: Aspergillus oryaze):
Enzym ten reguluje liczne procesy fizjologiczne poprzez kontrolę aktywacji, syntezy oraz degradacji białek.
reguluje procesy degradacji białek.
Dawkowanie:
1-3 kapsułki dziennie w trakcie głównych posiłków, popić dużą ilością wody.
Składniki: maltodekstryna, substancja glazurująca – hydroksypropylometyloceluloza, alfa-amylaza, proteaza (4.5), laktaza, substancja przeciwzbrylająca – sole magnezowe kwasów tłuszczowych, proteaza (3.0), lipaza, celulaza, papaina, bromelaina, glukoamylaza, alfa-galaktozydaza. |
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana