Wybierz PayPo i zapłać za 30 dni | Darmowa wysyłka od 249zł!  

Zamówienia złożone do godziny 12:00 wysyłamy tego samego dnia!

Strona główna / Aminokwasy / Olimp BCAA Xplode 500g Aminokwasy Regeneracja

Olimp BCAA Xplode 500g Aminokwasy Regeneracja

Smak: Strawberry

Producent: Olimp

Cena:
94,90 zł

Olimp BCAA Xplode 500g to suplement diety w postaci proszku, który zawiera aminokwasy rozgałęzione BCAA w proporcji 2:1:1, a także L-glutaminę i witaminę B6.

Ocena:

Olimp BCAA Xplode 500g Aminokwasy Regeneracja


Olimp BCAA Xplode to suplement diety w postaci proszku, który zawiera aminokwasy rozgałęzione BCAA w proporcji 2:1:1, a także L-glutaminę i witaminę B6.

BCAA to trzy aminokwasy: L-leucyna, L-izoleucyna i L-walina. Są one niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu, a szczególnie mięśni. BCAA pomagają w:

  • regeneracji mięśni po treningu,
  • zapobieganiu rozpadowi mięśni,
  • zwiększaniu syntezy białek mięśniowych,
  • zwiększaniu wytrzymałości i siły mięśni.

L-glutamina jest aminokwasem, który jest najliczniej występującym w mięśniach. Ma ona kluczowe znaczenie dla prawidłowego funkcjonowania mięśni, w tym dla ich regeneracji po treningu.

Witamina B6 pomaga w prawidłowym metabolizmie białek, a także w zmniejszeniu uczucia zmęczenia i znużenia.


Dawkowanie: 1-2 porcji dziennie – przed posiłkiem lub treningiem oraz po treningu lub przed snem. 1 porcję (10 g proszku = 1 miarka) należy rozpuścić w 200 ml wody i spożyć zaraz po przygotowaniu.

Wartość energetyczna 38 kcal/ 158,4 kJ
Tłuszcz 0,02 g
- tłuszcze nasycone 0,02 g
Węglowodany 0 g
- cukry 0 g
Białko 5,1 g
Sól 0,45 g
Witamina B6 2 mg (143%*)
Aminokwasy rozgałęzione BCAA 6 g
L-leucyna 3 g
L-walina 1,5 g
L-izoleucyna 1,5 g
L-glutamina 1 g

Składniki: wolne aminokwasy BCAA (L-leucyna, L-walina, L-izoleucyna), regulatory kwasowości – kwas cytrynowy, cytryniany sodu; L-glutamina, aromaty, substancja zagęszczająca – guma arabska; barwnik – E 150d (dla smaku xplosive cola); substancje słodzące – acesulfam K, sukraloza; substancje przeciwzbrylające – fosforany wapnia, dwutlenek krzemu; emulgator – lecytyny (z soi); chlorowodorek pirydoksyny (wit. B6), barwniki – karoteny (A), karmin (B), ryboflawiny (C), E 150c (D), E 150d (E), E 133 (F). 

(A)-(F) – W zależności od smaku produktu symbol (A-F) użytego składnika znajduje się obok daty minimalnej trwałości (najlepiej spożyć przed).

Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z mleka, jaj, soi, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten, ryb, skorupiaków, mięczaków.

  • Brak opinii