Szybki podgląd
119,90 zł
Witamina E jest głównym rozpuszczalnym w tłuszczach przeciwutleniaczem, który jest szczególnie ważny dla utrzymania zdrowia komórek poprzez neutralizowanie wolnych rodników powstających w normalnych procesach metabolicznych, a także w wyniku wpływu środowiskowego. Oprócz działania przeciwutleniającego witamina E jest również niezbędna do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego i utrzymania zdrowego układu naczyniowego.
Wysoka dawka witaminy E: Każda kapsułka miękka zawiera aż 1000 IU (jednostek międzynarodowych) naturalnej witaminy E w postaci d-alfa-tokoferolu. Naturalna forma witaminy E jest lepiej przyswajana przez organizm niż syntetyczne formy (dl-alfa-tokoferol).
Mieszanka tokoferoli: Produkt zawiera dodatkowo mieszankę tokoferoli, takich jak beta-, gamma- i delta-tokoferol. Ta unikalna kombinacja zapewnia pełne spektrum działania antyoksydacyjnego, chroniąc komórki przed różnymi typami stresu oksydacyjnego.
Wsparcie antyoksydacyjne: Witamina E działa jako silny antyoksydant, neutralizując wolne rodniki, które mogą uszkadzać komórki i przyczyniać się do starzenia się organizmu oraz rozwoju różnych chorób. Wspiera zdrowie serca, układu odpornościowego, skóry oraz oczu.
Łatwe do połknięcia kapsułki miękkie: Forma kapsułek miękkich zapewnia łatwość przyjmowania i zwiększoną biodostępność, co pozwala organizmowi skutecznie wchłaniać witaminę E.
Wysoka jakość i czystość: Produkt jest wolny od glutenu, soi i GMO, nie zawiera sztucznych barwników, konserwantów ani dodatków. Jest odpowiedni dla osób dbających o naturalną suplementację i zdrowy tryb życia.
Rozmiar opakowania: Opakowanie zawiera 100 kapsułek miękkich, co pozwala na długotrwałe stosowanie.
Korzyści:
Sugerowany sposób użycia
Przyjmować 1 miękką kapsułkę dziennie z posiłkiem.
Kalorie | 10 g |
---|---|
Składniki: | 1 kapsułka |
Tłuszcze ogółem | 1 g |
Witamina E (w formie d-alfa tokoferolu) | 670 mg |
Inne składniki Kapsułka miękka [żelatyna wołowa (wolna od BSE), gliceryna, woda], ekologiczna oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia i mieszanka tokoferoli (d-beta, d-delta, d-gamma). Zawiera soję (witamina E z soi niemodyfikowanej genetycznie). Przy produkcji nie wykorzystano drożdży, pszenicy, glutenu, kukurydzy, mleka, jaj, ryb ani owoców morza. Wyprodukowano w zakładzie DPP, który przetwarza inne składniki zawierające te alergeny. |