Olimp Cream of Rice 1kg Krem Ryżowy
Deserowy krem ryżowy Olimp Cream of Rice stanowi wartościowy dodatek do diety każdego, kto dba o zdrowe i zbilansowane odżywianie. To porcja węglowodanów złożonych bez dodatku cukrów. Kaszka ryżowa w formie instant świetnie sprawdza się w diecie zarówno kulturystów i osób trenujących sporty sylwetkowe, jak i również sportowców wytrzymałościowych. To nieprzerwany napływ energii, który może ułatwić organizmowi regenerację i ograniczyć skutki intensywnego wysiłku fizycznego.
Wysokiej jakości krem ryżowy marki Olimp Sport Nutrition może posłużyć jako pyszna alternatywa dla różnego rodzaju owsianek oraz innych źródeł węglowodanów. To wyjątkowa w smaku forma uzupełniani „węgli”, inna niż typowe carbo i zarazem błyskawiczna opcja dla zabieganych, którzy nie mają czasu na przygotowanie posiłku przed lub po treningu.
Oprócz wspomnianych węglowodanów instant Cream of Rice w składzie zawiera cenne dla każdego sportowca witaminy z grupy B (tiamina, ryboflawina, niacyna, kwas pantotenowy, wit. B6, biotyna, kwas foliowy, wit. B6) oraz witaminy: A, C, D, E.
Olimp Cream of Rice – zalety stosowania
- Szybkie „ładowanie węgli” – solidna porcja węglowodanów złożonych (26 g5 w porcji 33 g).
- Pomoc w przywróceniu prawidłowego funkcjonowania mięśni (skurczu) po bardzo wytężonym lub długotrwałym wysiłku fizycznym prowadzącym do zmęczenia mięśni i wyczerpania zapasów glikogenu w mięśniach szkieletowych6.
- Dodatkowa energia (węglowodany).
- Deserowy krem ryżowy bez cukrów7.
- Niska zawartość tłuszczu.
- Prosty i błyskawiczny w przygotowaniu posiłek przed i po treningu – wymieszać z wodą (ciepłą lub zimną) i gotowe!
- Można go łączyć np. z odżywką białkową.
- Bezproblemowa, doskonała rozpuszczalność, delikatna, przyjemna konsystencja.
- Produkt lekkostrawny.
- Dodatek 12 witamin, w tym witamin z grupy B.
- Wsparcie w utrzymaniu prawidłowego metabolizmu energetycznego (wit. C, B6, B12, ryboflawina, niacyna, kwas pantotenowy).
- Wsparcie w utrzymaniu prawidłowego metabolizmu glikogenu (wit. B6).
- Wsparcie w zmniejszeniu uczucia zmęczenia i znużenia (wit. C, B6, B12, ryboflawina, niacyna, kwas pantotenowy).
- Dwa wyjątkowe smaki: czekolady i waniliowy.
- Pyszny dodatek do diety dla osób pracujących nad sylwetką, o zwiększonym zapotrzebowaniu na węglowodany.
- Produkt odpowiedni dla wegetarian.
Sposób przygotowania:
jedna porcje (33 g proszku = 1 miarka) rozpuścić w 200 ml zimnej lub 250 ml1 ciepłej wody, intensywnie mieszając aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Temperatura wody powinna być odpowiednia do spożycia bezpośrednio po przygotowaniu.
Składniki:
|
Porcja (100 g)
|
Wartość energetyczna
|
1487 kJ/ 355 kcal
|
Tłuszcz
|
0,9 g
|
- tłuszcze nasycone
|
0,4 g
|
Węglowodany
|
78 g
|
- cukry
|
0 g
|
Białko
|
7,5 g
|
Sól
|
0,62 g
|
Witamina A
|
480 μg
|
Witamina D3
|
3,0 μg
|
Witamina E
|
7,2 mg
|
Witamina C
|
48 mg
|
Witamina B1
|
0,66 mg
|
Witamina B2
|
0,84 mg
|
Niacyna
|
9,6 mg
|
Witamina B6
|
0,84 mg
|
Kwas foliowy
|
120 μg
|
Witamina B12
|
1,5 μg
|
Biotyna
|
30 μg
|
Kwas Pantotenowy
|
3,6 mg
|
Smak: Czekolada.
Składniki: 93,5% mąka ryżowa, 5% kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, aromaty, substancja przeciwzbrylająca – dwutlenek krzemu; sól, substancje słodzące – acesulfam K, sukraloza; witaminy [kwas L-askorbinowy – wit. C, octan DL-alfa-tokoferylu – wit. E, amid kwasu nikotynowego – niacyna, octan retinylu – wit. A, D-pantotenian wapnia – kwas pantotenowy, cyjanokobalamina – wit. B12, cholekalcyferol – wit. D, chlorowodorek pirydoksyny – wit. B6, ryboflawina – wit. B2, monoazotan tiaminy – tiamina (wit. B1), kwas pteroilomonoglutaminowy – kwas foliowy, D-biotyna – biotyna].
Smak: Wanilia.
Składniki: 97% mąka ryzowa, aromaty, substancja przeciwzbrylająca – dwutlenek krzemu; sól, substancje słodzące – acesulfam K, sukraloza; witaminy [kwas L-askorbinowy – wit. C, octan DL-alfa-tokoferylu – wit. E, amid kwasu nikotynowego – niacyna, octan retinylu – wit. A, D-pantotenian wapnia – kwas pantotenowy, cyjanokobalamina – wit. B12, cholekalcyferol – wit. D, chlorowodorek pirydoksyny – wit. B6, ryboflawina – wit. B2, monoazotan tiaminy – tiamina (wit. B1), kwas pteroilomonoglutaminowy – kwas foliowy, D-biotyna – biotyna].