Previous
Next

Best Lab Best Eyeshield 30kaps. Wsparcie Wzroku

Indeks 0000009631 Kategoria Prozdrowotne Marka Best Lab
0/5
Best Lab Best Eyeshield Zawiera wysoką dawkę luteiny i zeaksantyny, antocyjanozydy z borówki amerykańskiej, astaksantynę z mikroalg Haematococcus pluvialis, witaminę A i E, cynk, a także fosfolipidy i safranal pozyskany z pręcików szafranu. Zapewnij swoim oczom najlepsze wsparcie.
118,90 zł
Brutto

Rabaty ilościowe

Ilość Rabat Jednostkowy Oszczędzasz Kup z rabatem
2 10% 23,78 zł
3 15% 53,51 zł
Sprawdź inne Prozdrowotne
Darmowa dostawa od 249zł
PUNKTY LOJALNOŚCIOWE
Bezpieczne zakupy
Zwrot do 30 dni

Może spodoba Ci się również

Best Lab Best Eyeshield 30kaps. Wsparcie Wzroku


Best Lab Best Eyeshield Zawiera wysoką dawkę luteiny i zeaksantyny, antocyjanozydy z borówki amerykańskiej, astaksantynę z mikroalg Haematococcus pluvialis, witaminę A i E, cynk, a także fosfolipidy i safranal pozyskany z pręcików szafranu. Zapewnij swoim oczom najlepsze wsparcie.

  • przyczynia się do poprawy ostrości wzroku (ekstrakt z aksamitki bogaty w luteinę i zeaksantynę)
  • antocyjanozydy pomagają w utrzymaniu prawidłowych funkcji siatkówki (ekstrakt z borówki amerykańskiej)
  • przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu witaminy A (cynk)
  • pomaga w utrzymaniu prawidłowego widzenia (cynk)
  • pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym (witamina E)
  • pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym (witamina E)

Best EyeShield to suplement diety, który łączy osiem składników wspierających zdrowie wzroku: ekstrakt z aksamitki bogaty w luteinę i zeaksantynę, ekstrakt z borówki amerykańskiej bogaty w antocyjanozydy, mikroalgi Haematococcus pluvialis będące źródłem astaksantyny, witaminy A i E, cynk oraz fosfolipidy i ekstrakt z pręcików szafranu bogaty w safranal.

  • Ekstrakt z aksamitki bogaty w luteinę i zeaksantynę

Ekstrakt z aksamitki jest źródłem naturalnych antyoksydantów, które dbają o dobry wzrok. Luteina i zeaksantyna naturalnie występują w siatkówce oka i odpowiadają przede wszystkim za prawidłowe funkcjonowanie narządów wzroku, a także regenerację siatkówki oka. Ludzkie oko, podobnie jak inne części organizmu, zagrożone jest działaniem szkodliwych wolnych rodników, które sieją spustoszenie w komórkach.

  • Ekstrakt z borówki amerykańskiej

    Ekstrakt z borówki amerykańskiej to wyciąg pozyskiwany z popularnych, uwielbianych przez większość z nas owoców. Borówki są nie tylko niezwykle smaczne – zawierają szereg cennych składników. Należą do nich przeciwutleniacze, (m.in. antocyjany, flawonoidy, karotenoidy), a także kwasy organiczne, garbniki, pektyny, nienasycone kwasy tłuszczowe, witamina A, C, E i inne substancje czynne o właściwościach dobroczynnych dla ludzkiego organizmu. Borówka amerykańska zawiera antyoksydacyjne antocyjanozydy, które pomagają w utrzymaniu prawidłowego funkcjonowania siatkówki. Antocyjanozydy z borówki czarnej mogą pomóc w stabilizacji zdrowego poziomu kolagenu w oku.

  • Mikroalgi Haematococcus pluvialis bogate w astaksantynę

    Astaksantyna uznawana jest za niezwykle silny przeciwutleniacz. Właściwości tej algi docenią także osoby, które wraz z upływającym wiekiem muszą lepiej chronić wzrok. Astaksantyna to czerwono-pomarańczowy pigment karotenoidowy, którego źródłem są algi. Według badań astaksantyna chroni ludzkie komórki RPE o nazwie ARPE-19 przed stresem oksydacyjnym. Jaki z tego wniosek? Składniki małej algi mogą być pomocne w zapobieganiu zmian zwyrodnieniowych plamki żółtej, a nawet być stosowane w leczeniu AMD. Na dowód można przytoczyć badania ludzi, którzy już doświadczyły AMD. Włoskie wyniki badań pokazują, że osoby, które przyjmowały suplement diety zawierający 10 mg luteiny, 1 mg zeaksantyny i 4 mg astaksantyny przez dwa lata, odnotowały poprawę ostrości wzroku oraz wrażliwość na kontrast.

  • Witamina E (tokotrienole)

    Tokotrienole wspólnie z tokoferolami składają się na witaminę E. Są to organiczne związki chemiczne, które wykazują się właściwościami antyoksydacyjnymi. Wysokie stężenie tokotrienoli występuje np. w orzechach, wielu nasionach i olejach roślinnych. Przeprowadzone badania na tokotrienolach dowodzą, że wykazują one zdolność do obniżania poziomu cholesterolu we krwi i mają prozdrowotny wpływ na układ sercowo-naczyniowy oraz poprawę zdrowia oczu.

  • Cynk (glukonian cynku)

    Cynk wykazuje działanie ochronne w stosunku do narządu wzroku. Może pomóc opóźnić progresję choroby zwyrodnieniowej plamki żółtej. U osób zagrożonych wystąpieniem tego schorzenia zaleca się przyjmować nawet 80 mg cynku na dobę. Niedobór cynku w organizmie stwarza również ryzyko pojawienia się ślepoty zmierzchowej. Cynk bierze bowiem udział w produkcji melaniny – pigmentu, który chroni oczy przed szkodliwym działaniem promieni słonecznych. Cynk może też w pewnym stopniu zapobiegać utracie ostrości widzenia.

  • Witamina A (octan retinylu)

    Witamina A to silny antyoksydant, wpływający na właściwe działanie siatkówki oka oraz jego wierzchnich warstw. Jej niedobory mogą doprowadzić do tzw. kurzej ślepoty – niewyraźnego widzenia po zmroku, a także do pojawienia się zespołu suchego oka. Poza suplementami, witaminę A znaleźć można w produktach pochodzenia zwierzęcego – np. podrobach, jajach, niektórych rybach, ale również w warzywach – marchwi, szpinaku, szczawiu, pomidorach i owocach – śliwkach, brzoskwiniach czy wiśniach.

  • Fosfolipidy sojowe

    Fosfolipidy i trójglicerydy średniołańcuchowe to substancje, które naturalnie występują w łzach. Ich funkcja opiewa przede wszystkim o ochronę powierzchni oka, przywracając naturalną warstwę lipidową, zatrzymując wodę i tworząc cienką warstwę ochronną, co może być dodatkową pomocą w zespole suchego oka.

  • Ekstrakt z pręcików szafranu bogaty w safranal

    Szafran to najdroższa przyprawa świata pozyskiwana ze znamion słupków krokusa uprawnego. Pozytywne działanie szafranu zostało odnotowane w takich schorzeniach oczu jak AMD, jaskra kąta otwartego oraz retinopatia cukrzycowa. Według badań przeprowadzonych w 2012 roku, u osób z AMD spożywających szafran przez 3 miesiące doszło do polepszenia ostrości wzroku średnio o 2 linie na tablicy Snellena.


Dawkowanie:

1 kapsułkę przyjąć podczas posiłku lub bezpośrednio po nim. Informujemy, że suplement można stosować rano lub do obiadu, natomiast należy unikać stosowania go wieczorem z uwagi na działanie antyoksydantów, które mogą mieć pobudzający charakter.

Składniki:
w 100 g
Witamina E 8 mg
Mikroalgi Haematococcus pluvialis 80 mg
Ekstrakt z kwiatu aksamitki 100 mg
Antocyjanozydy 35 mg
Ekstrakt z borówki amerykańskiej 140 mg
safranal 60 µg
Zeaksantyna 2,5 mg
fosfatydylocholina 6 mg
Składniki: Porcja (1 kapsułka)
Astaksantyna 4 mg
Lecytyna sojowa 30 mg
Luteina 20 mg
Witamina A 800 µg
Cynk 10 mg
Ekstrakt z pręcików szafranu 20 mg

Składniki: Ekstrakt z borówki amerykańskiej standaryzowany na 25% antycyjanozydów, otoczka kapsułki: hydroksypropylometyloceluloza, Ekstrakt z kwiatu aksamitki standaryzowany na 20% luteiny i 2,5% zeaksantyny, Glukonian cynku, Mieszanina Tokoferolu i Tokotrienoli (Witamina E), Mikroalgi Haematococcus pluvialis standaryzowane na 5% astaksantyny, Lecytyna sojowa standaryzowana na 20% fosfatydylocholiny, substancja wypełniająca: błonnik akacjowy, Ekstrakt z pręcików szafranu standaryzowany na 0,3% safranalu, Octan retinylu (Witamina A), substancja przeciwzbrylająca: Ekstrakt z liści bambusa zwyczajnego standaryzowany na 70% krzemionki.

Komentarze (0)

Uwagi

Suplement diety.

  • Nie może być stosowany jako zamiennik bądź substytut zróżnicowanej diety.
  • Nie należy przekraczać zalecanego dziennego spożycia.
  • Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu.
  • Produktu nie należy podawać matkom karmiącym oraz kobietom w ciąży.
  • Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
  • Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
  • Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
ZOBACZ TAKŻE