Previous
Next

BioTech Iron Professional 60tabl. Żelazo

Indeks 0000009385 Kategoria Prozdrowotne Marka BioTech USA
0/5
BioTech Iron Professional to polski suplement diety zawierający dobrze przyswajalne żelazo z witaminą C dla lepszego wchłaniania. Zawiera też aktywny kwas foliowy i witaminę B12.
39,90 zł
Brutto
Sprawdź inne Prozdrowotne
Darmowa dostawa od 249zł
PUNKTY LOJALNOŚCIOWE
Bezpieczne zakupy
Zwrot do 30 dni

Może spodoba Ci się również

BioTech Iron Professional 60tabl. Żelazo


BioTech Iron Professional to polski suplement diety zawierający dobrze przyswajalne żelazo z witaminą C dla lepszego wchłaniania. Zawiera też aktywny kwas foliowy i witaminę B12.

  • Źródło żelaza: zawiera żelazo z organicznego związku, będącego źródłem glukonianu żelaza, które jest lepiej przyswajalne przez organizm niż sole żelaza nieorganicznego.
  • Witamina C dla lepszego wchłaniania: zawiera witaminę C, która wspomaga przyswajanie żelaza.
  • Aktywny kwas foliowy: zawiera kwas foliowy w postaci L-metylofolianu wapnia, czyli jego najbardziej biodostępnej formie.
  • Witamina B12: zawiera również witaminę B12, która odpowiada za wiele ważnych funkcji w organizmie, w tym za prawidłową pracę układu nerwowego i krwiotworzenie.
  • Odpowiedni dla wegan: ponieważ zawiera żelazo z джереł organicznych oraz nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego, może być stosowany przez wegan.

Dawkowanie:

Przyjmować 1 tabletkę dziennie podczas posiłku popijając szklanką wody

Składniki:
w 100 g
Witamina C 80 mg
Kwas foliowy 400 µg
Witamina B12 5,0 µg
Żelazo 20 mg
Składniki: Porcja (1 tabletka)

Składniki: substancja zwiększająca masę (żel celulozowy, fosforany wapnia), glukonian żelaza, Kwas L-askorbinowy, powłoka {stabilizatory [kopolimer szczepiony alkoholu poliwinylowego i glikolu polietylenowego, alkohol poliwinylowy], substancje przeciwzbrylające (talk, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), barwnik (tlenki i wodorotlenki żelaza)}, substancje przeciwzbrylające (sole magnezowe kwasów tłuszczowych, dwutlenek krzemu), L-metylfolian wapnia, cyjanokobalamina.
Wyprodukowano w zakładzie przetwarzającym mleko, jaja, gluten, soję, orzeszki ziemne, orzechy, seler, ryby, skorupiaki oraz składniki zawierające dwutlenek siarki.

Komentarze (0)
ZOBACZ TAKŻE