OstroVit Arginine 3000mg 150kaps
OstroVit Arginina to suplement diety w kapsułkach zawierający tylko jeden składnik, jakim jest l-arginina. W trosce o jakość i zadowolenie konsumentów preparat został poddany najwyższemu poziomowi mikronizacji, co świadczy o jego doskonałości. Arginina jest uznawana za jeden z lepszych noboosterów. Dzięki swoim właściwościom arginina będąca substratem syntezy tlenku azotu obniża ciśnienie krwi i polepsza transport tlenu do naszych komórek mięśniowych.
L-arginina to organiczny związek chemiczny z grupy aminokwasów. Należy do niezbędnych aminokwasów egzogennych, a równie często klasyfikowany jako „względnie egzogenny”. Jest niezwykle ważnym aminokwasem, gdyż jest produktem pośrednim zarówno w cyklu mocznikowym (z L-ornityną, L-cytruliną) i cyklu tlenku azotu. Jest także jednym z trzech substratów tworzących kreatynę, która jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Właściwości OstroVit Arginina 3000 mg
L-arginina jako niezbędny aminokwas, znajduje także praktyczne i nieocenione zastosowanie w suplementacji u sportowców. Świetnie nadaje się do wdrożenia przy sportach siłowych oraz siłowo - wytrzymałościowych. Oto kilka z najważniejszych właściwości „cudownego” aminokwasu:
- Poprzez bezpośrednią aktywację tlenku azotu, poprawia przepływ krwi
- Wykazuje znaczny wpływ na obniżenie ciśnienia tętniczego
- Przy dłuższej suplementacji, arginina zwiększa wrażliwość insulinową
- L-arginina przyśpiesza gojenie się różnego rodzaju ran, skaleczeń czy oparzeń
- Jako silny antyoksydant (przeciwutleniacz) redukuje nadmiar wolnych rodników w naszym organizmie
- Działa protekcyjnie na układ sercowo-naczyniowy
- Zwiększa sprawność seksualną oraz wpływa korzystnie na poprawę erekcji
- Działa korzystnie na mózg poprzez zwiększenie dopływu krwi. Wspomaga zapamiętywanie i klarowne myślenie
Sposób użycia: 1 porcja: 3 kapsułki. Spożywać jedną porcję 30 min przed treningiem.
Składniki: L-arginina, otoczka kapsułki (żelatyna, woda oczyszczona).
Produkt może zawierać mleko (łącznie z laktozą), soję, orzeszki ziemne, inne orzechy, nasiona sezamu, zboża zawierające gluten, jaja, skorupiaki, ryby.