Olimp Veggie Protein Complex 500g Białko Wegańskie
Suplement diety Olimp Veggie Protein Complex to odżywka białkowa dla wegan i wegetarian. Specjaliści z firmy farmaceutycznej Olimp Laboratories zdecydowali się na wykorzystanie w składzie tylko naturalnych składników, odznaczających się wysokim stopniem czystości i pozwalających na uzupełnienie codziennej diety o niezbędną porcję protein oraz aminokwasów pochodzących z aż trzech różnych źródeł. Skład Olimp Veggie Protein Complex został pozbawiony syntetycznych substancji słodzących, a każda porcja stanowi prosty i wygodny sposób na dostarczenie pełnowartościowego białka roślinnego.
Właściwości:
- suplement diety, który w prosty i szybki sposób pozwala uzupełnić codzienne odżywianie o wysokiej jakości pełnowartościowe proteiny pochodzenia roślinnego
- odżywkę białkową dla wegan i wegetarian – świetna alternatywa dla białek zwierzęcych
- wsparcie w rozwoju masy mięśni (białko)
- pomoc w utrzymaniu masy mięśniowej (białko)
- odżywkę białkową o niskiej zawartości cukrów, którą można stosować podczas odchudzania i redukcji tkanki tłuszczowej
- produkt w formie proszku o doskonałej rozpuszczalności
- świetny dodatek do codziennego odżywiania, który można wykorzystać do przygotowania różnego rodzaju białkowych deserów i zdrowych przekąsek
Olimp Veggie Protein Complex przeznaczony jest dla osób aktywnych fizycznie o zwiększonym zapotrzebowaniu na białko, w szczególności dla wegan, wegetarian i osób nietolerujących białek zwierzęcych, które dążą do rozwoju masy mięśniowej oraz jako uzupełnienie codziennej diety.
Dawkowanie: 1-2 porcji dziennie o dowolnej porze, szczególnie pomiędzy posiłkami i po wysiłku. 1 porcję (28 g proszku = 1/2 miarki) rozpuścić w 250 ml1 wody. Spożyć bezpośrednio po przygotowaniu.
Nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Składniki: protein blend 82% (białko z grochu, białko z brązowego ryżu, białko z pestek dyni), substancja słodząca – ksylitol; kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu (dla smaku czekoladowego), fruktooligosacharydy, aromaty (dla wszystkich smaków oprócz smaku neutralnego), substancja zagęszczająca – guma ksantanowa, substancja słodząca – glikozydy stewiolowe.
Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z mleka, jaj, soi, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten, ryb, skorupiaków, mięczaków.