Olimp Whey Protein Complex 600g Białko Mix WPC WPI
Olimp Whey Protein Complex to wysokiej jakości odżywka białkowa, składająca się z dwóch, łatwo i szybko przyswajalnych frakcji białka, koncentratu białek serwatkowych (WPC) oraz izolatu białek serwatki (WPI). Odżywka bogata jest w kluczowe dla nas aminokwasy egzogenne (EAA) oraz aminokwasy rozgałęzione (BCAA). Produkt ten stanowi doskonałe uzupełnienie codziennej diety sportowców w wartościowe białko oraz wspomaga proces budowy czystej masy mięśniowej.
Właściwości:
-
Mieszanka wysokiej jakości izolatu i koncentratu białka serwatki
-
Uzupełnia dietę ciężko trenującego sportowca w proteiny
-
Cechuję się wysoką strawnością i profilem aminokwasowym
-
Dopracowany smak oraz świetna rozpuszczalność
-
Wspomaga budowę masy mięśniowej
-
Znakomicie nadaje się jako preparat stosowany tuż po treningu siłowy
-
W składzie ma również dodatek oleju MCT
Dawkowanie: 1-3 porcji dziennie – po przebudzeniu, pomiędzy posiłkami, po treningu lub przed snem. 1 porcję preparatu (35 g = 4 miarki lub 5,5 płaskich łyżek stołowych) rozpuścić w 150 ml wody. Spożyć zaraz po przygotowaniu.
Składniki: 95% preparaty białkowe (ultrafiltrowany koncentrat białek serwatkowych WPC (z mleka), izolat białek serwatkowych WPI-CFM® (z mleka)), aromaty, mąka z orzeszków ziemnych (arachidowych) (dla smaku Masła Orzechowego), olej ze średniołańcuchowymi kwasami tłuszczowymi (olej MCT), fruktoza, regulatory kwasowości – kwas cytrynowy, cytryniany sodu; substancje zagęszczające – guma arabska, guma ksantanowa, sól sodowa karboksymetylocelulozy; substancje słodzące – acesulfam K, sukraloza; emulgator – lecytyny (z soi); sól, barwniki: karoteny (A), karmin (B), ryboflawiny (C), E 150c (D), E 150d (E), E 133 (F), błękit patentowy V (G), indygokarmin (H), chlorofile i chlorofiliny (I), kurkumina (J), antocyjany (K), ekstrakt z papryki (L), betanina (M), węgiel roślinny (N).
(A)-(Z) – W zależności od smaku produktu symbol (A-Z) użytego składnika znajduje się obok daty minimalnej trwałości (najlepiej spożyć przed).
Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z mleka, jaj, soi, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten, ryb, skorupiaków, mięczaków.