Vitalmax 100% Natural Egg Protein - To najwyższej jakości wysokobiałkowa odżywka zawierająca w swoim składzie wyłącznie białko jaja. Stosowanie odżywek białkowych powinno być ściśle związane z podstawową dietą zawodnika i stanowić uzupełnienie ilości białka w pożywieniu do pożądanej wielkości (w przypadku kulturystów ok. 2g na 1kg wagi). Dzięki odżywkom można dość precyzyjnie regulować proporcje białek i węglowodanów w diecie, przy treningu budującym masę mięśniową. Odżywki wysokobiałkowe wykorzystywane są także w procesach redukcji wagi, a także w stanach pourazowych i rekonwalescencji po zabiegach, itp.
Ovoalbumina jest białkiem o aminogramie najbardziej zbliżonym do białka ludzkiego tzw. "białko idealne", jego przyswajalność przekracza 97%. To właśnie aminogram ovoalbuminy przyjęty został przez WHO jako wzorzec do określanie wartości innych źródeł białka. Białko jaja jest szczególnie odpowiednie dla wegetarian i osób z nietolerancją na laktozę.
- Proteiny niepochodzące od mleka!
- Kompletna wysoka wartośc biologiczna!
- Proteiny najwyższej jakości!
- Doskonałe dla osób z alergią na proteiny mleczne!
- Bogate w niezbędne siarczany zawierające aminokwasy!
- NIe zawiera sztucznych słodzików, ani dodatków barwiących.
SMAK NATURALNY
Działanie:
- Wspiera budowę imponującej muskulatury;
- Przyczynia się do poprawy siły;
- Stymuluje wzrost wytrzymałości;
- Chroni włókna mięśniowe przed niszczycielskim katabolizmem;
- Usprawnia piekielnie ważną regenerację potreningową;
Dawkowanie:
- 1-3 razy dziennie 28 g z 300 ml wody lub odtłuszczonego mleka.
- W dni treningowe przyjmuj co najmniej dwie porcje dziennie, jedną porcję w ciągu 30min po treningu, a kolejną między posiłkami.
Przechowywać w suchym pomieszczeniu w temperaturze do 25 st. C, w zamkniętym opakowaniu.
Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Suplement diety, nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Informacje alergiczne: wyprodukowano w zakładzie przetwarzającym gluten, laktozę, soję oraz białka jaj.