Wybierz PayPo i zapłać za 30 dni | Darmowa wysyłka od 300zł  

Zamówienia złożone do godziny 12:00 wysyłamy tego samego dnia!

Strona główna / Odżywki białkowe / Scitec Jumbo Proffesional 1620g

Scitec Jumbo Proffesional 1620g

Smak: Czekolada

Producent: Scitec

Cena:
89,00 zł

Receptura JUMBO została opracowana w celu wsparcia osób z bardzo szybkim metabolizmem (osoby szczupłe) oraz osób, które z uwagi na poziom aktywności mają ekstremalnie wysokie zapotrzebowanie na energię.

Ocena:

Scitec Jumbo Proffesional 1620g 

Oryginalna receptura JUMBO została opracowana w celu wsparcia osób z bardzo szybkim metabolizmem (osoby szczupłe) oraz osób, które z uwagi na poziom aktywności mają ekstremalnie wysokie zapotrzebowanie na energię. Stosunek ilościowy składników odzwierciedla to przeznaczenie. Popularność JUMBO oparta na jego jakości i skuteczności zaowocowała opracowaniem produktu dla osób z normalnym metabolizmem o tzw. "atletycznej sylwetce" w celu zapewnienia im dodatkowego źródła substancji odżywczych w trakcie rozwoju masy mięśniowej.

Tak powstał drugi członek rodziny JUMBO - JUMBO PROFESSIONAL!

W JUMBO PROFESSIONAL zmieniliśmy stosunek ilościowy składników na korzyść białka. W celu dostarczenia 55 g wysokiej jakości białka (więcej niż JUMBO) wystarczy mniejsza porcja produktu wynosząca 162 g. Oznacza to, że ilość węglowodanów oraz kalorii tej formuły jest niższa, ponieważ spożywanie ich w większej ilości przez tego typu osoby nie jest potrzebne. Skład JUMBO PROFESSIONAL został przygotowany z białek serwatki. Białka stanowią źródło azotu oraz aminokwasów niezbędnych do utrzymania i rozwoju tkanki mięśniowej.

Poza tym białka zawarte w JUMBO PROFESSIONAL wspomagają wzrost i utrzymanie masy mięśniowej. Białko serwatkowe uzyskiwane z mleka uważane jest za białko "kompletne", ponieważ dostarcza wszystkie niezbędne aminokwasy, łącznie z 9 niezbędnymi dla życia aminokwasami (Histydyna, Izoleucyna, Leucyna, Lizyna, Metionina, Fenyloalanina, Treonina, Tryptofan, Walina), których organizm nie potrafi ich wytwarzać. Określenie "skuteczności" odżywczej białek zawartych w diecie oparte jest głównie na oszacowaniu w jakim stopniu zawarty w białku azot jest przyswajany i zatrzymywany przez organizm, oraz czy jest zdolny zrównoważyć dzienną utratę azotu. Współczynnik wykorzystania białka netto (NPU) stanowi procent azotu, który jest przyswajany przez organizm, natomiast wartość biologiczna (BV) stanowi procent zaabsorbowanego azotu, który został "zatrzymany" w organizmie. Tym samym BV stanowi produkt NPU oraz trawienia. Białko serwatkowe jest dobrze trawione i posiada łatwo przyswajalne aminokwasy, dlatego też jego wartość biologiczna (BV) jest bardzo wysoka w porównaniu do innych rodzajów białek pochodzących z mięsa, ryb, jajek czy soi.

  • Brak opinii